בלינצס תפוחי אדמה ובצל וללא גלוטן 😍

  בלינצס תפוחי אדמה ובצל😍


מצרכים:

1/2 כוס קמח תפו”א

קורט מלח

1 כפית סוכר

2 כפות שמן

6 כפות מים פושרים

1 ביצה


למלית:

2 בצלים מטוגנים 

1 כפית סוכר

לטגן ביחד

2 תפוחי אדמה רתוחים ולמעוך כמו פירה


אופן הכנה:


-מניחים את המרכיבים בקערה ומערבבים במהירות בעזרת כף/מטרפה עד לקבלת בלילה מעט נוזלית וחלקה (ללא גושים).


-מחממים מחבת עם מעט שמן (מומלץ להשתמש בספריי שמן) וכשמחבת חמה יוצקים שכבה עגולה ודקה (כמו קרפ). 

לאחר חצי דקה-דקה, כאשר הבלילה מסמיכה ונפרדת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני לחצי דקה נוספת. מסירים מהאש ומצננים בצלחת.


-מערבבים היטב את חומרי המלית. מניחים בקצה הבלינצ’ס כף גדושה מהמלית, מקפלים את השוליים ומגלגלים לרולדה. מניחים בקופסא אטומה ושומרים במקרר.


*לפני ההגשה מומלץ לטגן את הבלינצ’ס במחבת עם מעט חמאה משני הצדדים עד להזהבה. 


*ניתן למלא את הבלינצ’ס בכל מילוי אחר.

*מתאים וכשר לפסח



תגובות