6 מתכונים של עדות לחרוסת לפסח😍



6 מתכונים ספיישל מתכוני חרוסת לפסח/ קתרין קארו יוספי


כולל חרוסת פרסית הכי מושקעת וטעימה😍


סוגים שונים  של חרוסות לפסח רק תבחרו מה מתאים לכם :) 


1.)חרוסת פרסית  Haligh  - החרוסת של סבתא עזת

המתכון שעובר מדור לדור.

כמות שמספיקה לכל המשפחה.

******************************************

מצרכים:

2 אגסים 

2 תפוחי עץ 

חצי קילו תמרים 

חצי קילו צימוקים בהירים 

חצי קילו צימוקי שאני ( קשמש סיאה ) כהים

250 גר' פסטוקים טבעי ללא מלח 

250 גר' קשיו ללא מלח 

250 גר' בוטנים קלויים 

350גר' אגוזים קלויים

250 גר' שקדים קלויים

100 גר' אגוזי לוז

כוס וחצי  יין ייבש אדום מתוק

כוס מיץ רימונים 

כפית הל טחון

כף זנגוויל (ג'ינג'ר) טחון

כפית ציפורן

2 כפות קנמון

2 כפות פלפל שחור ( רק אם אוהבים טעם חריף מעט )

2 כפית חומץ תפוחים סבתא שמה חמוץ ענגור ענבים שמכינה בבית לבד.


אופן ההכנה:

לטחון הכל יחד במטחנת בשר. או למשוכללים במעבד מזון במידה והעיסה כבדה מידי יש לשים עוד יין או מיץ רימונים .

במידה והעיסה רכה מידי יש לשים עוד אגוזים או שקדים.

בהצלחה הרבה עבודה אבל שווה !!!

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

 2.) חרוסת עיראקית לפסח

******************

500 גר' סילאן 40 גר' אגוזי מלך 50 גר' שומשום 40 ג'ר אגוזי לוז קלופים 40 ג'ר אגוזי פקאן קולים את האגוזים והשומשום בתנור בחום של 150 מעלות עד להזהבה,מקררים. מערבבים את תערובת האגוזים והשומשום עם הסילאן ושומרים במקר.

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

3.)חרוסת תמנית - קוצ'ינית 

******************

המרכיבים:

250 גרם קשיו

250 גרם צימוקים כהים

350 גרם תמרים

1 כוס יין מתוק

1 כוס סוכר

1 כוס סילאן

מעט הל טחון


אופן ההכנה:

משרים את האגוזים, הצימוקים והתמרים במים למשך לילה. מסננים, מגלענים את התמרים וטוחנים יחד את כל הפירות והאגוזים. 

מוסיפים לתערובת את היין, הסילאן, הסוכר וההל, שמים אותה בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך ערבוב כ-20 דקות עד להסמכה.

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

 4.)חרוסת גרוזינית

************

המרכיבים (6 מנות):

4 אגסים

2 תפוחי עץ

2 בננות

200 גרם אגוזי מלך

100 גרם אגוזי לוז

50 גרם בוטנים

50 גרם שקדים

150 גרם צימוקים חום

20 ערמונים, קלויים וקלופים

דבש לפי טעם

1/2 כוס יין אדום מתוק

מעט קמח מצה אם צריך


אופן ההכנה:

טוחנים יחד את כל האגוזים והצימוקים במעבד מזון, מוסיפים את הפירות ומעבדים שוב. 

מוסיפים את היין וממתיקים בדבש לפי הטעם. אם התחרוסת נוזלית מדי אפשר להוסיף מעט קמח מצה.

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

 5.) חרוסת טריפוליטאית

***************

המרכיבים:

100 גרם אגוזי מלך טחונים דק

1/2 חבילה ממרח תמרים

1 כוס יין מתוק


אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל המרכיבים. עם החרוסת סמיכה מדי, מדללים במעט מים.

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

 6.)חרוסת טורקית

************** 

במקור משתמשים בצימוקים מיוחדים שנקראים "צימוקי ציפור", אותם ניתן להשיג בחנויות פיצוחים מובחרות, אבל אפשר להשתמש בצימוקים שחורים רגילים במקומם


המרכיבים:

1 כוס צימוקים שחורים

1 כוס תמרים

50 גרם פרוסות תפוח מיובש

גרידה ומיץ מתפוז אחד

1 תפוח קלוף וחתוך לשמונה

דבש לפי הטעם


אופן ההכנה:

משרים את הצימוקים והתפוח המיובש במים למשך לילה. 

מסננים את הצימוקים והתפוח מהמים, מגלענים את התמרים ומניחים את הכל בסיר יחד עם פרוסות התפוח הטרי. 

מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה ומבשלים על נמוכה עד שהתפוח מתרכך (כ-10 דקות). 

מסירים מהאש וטוחנים את תכולת הסיר, מוסיפים את המיץ וגרירת התפוז וממתיקים עם דבש לפי הטעם.

תגובות