*_צוואר כבש ממולאת:_*
צאוור נקי רחוץ ויבש יחסית:
200 גרם צנובר או פיסטוק או שקדים *קלויי*
קצוצים או אגוזי מלך קצוצים גס:
3 בצלים גדולים פרוס גס לא טבעות:
מעט שמן זית לטיגון הבצל
*המלית*
250 גרם בשר טחון
*שחכתי להוציא מהמקפי אז שיניתי מעט*
1/2 קילו קורקבנים רתוחים כחצי שעה וקצוצים דק דק
10 משמש מיובש
10 שזיף מיובש
חופן גדול של חמוציות
*הכל קצוץ דק דק*
3 חופנים אגוזי מלך קצוץ גס
חצי שקית קוסקוס גס מוכן
*להכין לפי הוראות היצרן*
אבקת מרק בייתי
6 שיני שום כתושות
מעט כורכום
מעט פלפל שחור
מעט מלח
צרור פטרוזיליה
מעט סלרי
מעט נענע
*הכל קצוץ*
רבע כוס שמן זית
*הרוטב!!!*
4\3 כוס יין אדום
4\3 כוס מים/מיץ תפוזים *עדיף*
פפריקה פלפל שחור גרוס:
4 שיני שום כתוש:
או כף אריסה בייתית
*ההכנה!!*
ממלאים את הצאוור
מגלגלים וכורכים היטב קושרים בחוט קשירה!!
מחממים שמן זית בסיר רחב שיכול להכיל את הגלילה בנוחות:
לטגן בשמן את הבצל לזהוב עדין *לא להשחים:*
להוסיף תוך כדי טיגון ערבוב את הבשר הממולא עד שמחליף צבע:
להפוך בעדינות עם 2 כפות עץ *בשום אופן לא מזלג*
מזהיבים את הגלילה מכל הצדדים *לא לחרוך*
מוסיפים את הנוזלים והתבלינים מנמיכים להבה ומבשלים בין שעה וחצי לשעתיים *אם חסר נוזלים מוסיפים מים רותחים בלבל*
להוציא מהנוזל לצנן כמה שעות במקרר להוציא את החוט ולפרוס:
מסדרים את הפרוסות בפיירקס *לא בחד פעמי מפזרים את הרוטב שנקרש מעל!!! אם לפלטת שבת אז לעטוף ולשים בפלטה אם ליום חול לאפות בתנור בערך 1/2 שעה בפלטה יותר זמן טעים וחגיגי בתאבון*
*_בהצלחה גרציה מוסטקיס עמירה_*
תגובות
הוסף רשומת תגובה