עוגת תפוזים טורט פצצה אש😍/ אביה עיני
*חשוב מאוד!!!*
*לחמם תנור ל220 מעלות טורבו לפני הכנסת העוגה לתנור
וברגע הכנסת העוגה לתנור להוריד ל2 פסים ל180 מעלות למשך שעה ולאחר מכן 2 פסים ל160 מעלות למשך לעוד 20 דקות*
*כוס מדידה חד פעמי- חמה*
7 ביצים מופרדות
כוס ורבע סוכר לבן
1 שקית של סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים מתקתקים
חצי כוס שמן
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
כפית תמצית תפוז (לא חובה)
מפרידים חלמונים וחלבונים לשתי קערות.
מתחילים להקציף את החלבונים עד שנוצרים בועות ומוסיפים תוך כדי בהדרגה כוס ורבע סוכר ומקציפים עד קצף יציב, אבל לא נוקשה מידי.
בקערה של החלמונים מוסיפים את הסוכר וניל, אחר כך מוסיפים את מיץ התפוזים, השמן, תמצית הוניל, מערבבים קלות ומוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים עד איחוד.
לא יותר מידי. אחר כך את החלבונים מוסיפים בהדרגה לקערה עם החלמונים ומערבבים. לא לערבב יותר מידי, רק עד לאיחוד. שלא תצא עוגה דחוסה.
מוזגים את התערובת ל3 תבניות אינגליש או תבנית אחת של 28 ס"מ
ואופים בתנור כמו שרשום בהתחלת המתכון.
בהצלחה🥰
עוגה משגעת
השבמחקנידמה לי שטעית בקשר לזמניי אפייה שעה ועשרים דקות?
מחק