גיבץ' ירקות צמחוני:

גיבץ' ירקות צמחוני:


רכיבים:
1 בצל יבש גדול קצוץ בינוני
1 חציל מקולף חתוך לקוביות
1 קישוא גדול חתוך לקוביות
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 פלפל אדום בינוני, מרוקן מגרעינים חתוך לקוביות
1 כוס שעועית ירוקה חתוכה
1 כף רסק עגבניות
1/2 כף סילאן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור
2 כוסות מים רותחים
1 כוס תירוש (מיץ ענבים) לבן - אפשר מיץ ענבים אדום

ההכנה:
על אש בינונית מרססים בסיר עם תרסיס שמן ומאדים את הבצל עד לשקיפות.
מוסיפים את הגזר, החציל, הקישוא, הבטטה, תפוחי אדמה, פלפל האדום, השעועית וכל המרכיבים האחרים בלי התירוש והמים. מערבבים טוב.
אחרי 10 דקות של אידוי מוסיפים 2 כוסות מים רותחים + כוס תירוש לבן (אפשר אדום) ומערבבים
מבשלים על אש בינונית עם מכסה חצי סגור כרבע שעה ומגיעים לרתיחה קלה.

מחממים תנור ל-180 מעלות

שמים את תוכן הירקות ונוזלים המוכנים מהסיר לתבנית עמוקה בינונית של תנור (26 ס"מ).
מכסים עם נייר כסף את התבנית ומכניסים לתנור.
אופים כ-20 דקות ומוציאים את נייר הכסף.
ממשיכים לאפות בתנור עוד כ-10 דקות.
מוציאים את התבנית ומצננים קלות.

בתאבון


תגובות