חצ'פורי/ רעות איפרגן

חצ׳פורי מאפה גבינות עם ביצה פעם ראשונה...
מתכון מוצלח ל9 הימים:

*חצ'פורי/רעות איפרגן*

לכ- 6-8 יחידות

לבצק:
4 כוסות קמח
כף שמרים
3/4 גביע שמנת חמוצה
כף סוכר
כחצי כוס מים-לפי הצורך

למלית:
גבינות לטעמכם- גבינה לבנה/קוטג'/שמנת חמוצה/גבינה צהובה/גבינה מלוחה/כל גבינה שאוהבים ומטבלים במעט מלח לפי הטעם.

ביצים

הוראות:
לשים היטב את מרכיבי הבצק ואת המים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ודביק מעט. אם הבצק יבש מוסיפים עוד מעט מים.

מתפיחים למשך כשעה בקערה משומנת.

מערבבים את הגבינות היטב.

מחלקים את הבצק למספר החלקים הרצוי ויוצרים מהם סירות.

אופן הכנת הצורה: מרדדים כל חלק למלבן לעובי בינוני. מגלגלים את הצדדים המאורכים מעט פנימה כך שישאר לנו שטח למילוי הגבינות ושוליים גבוהים מהצדדים ומהדקים את הקצוות היטב לצורה מחודדת.

ממלאים את הסירות בגבינות, מברישים את שולי הסירה בביצה.

אופים על 180 מעלות עד לאפיה מלאה.

מוציאים את התבנית ובעזרת מזלג מועכים את מילוי הגבינות והבצק הפנימי על מנת ליצור מקום לביצת העין.

שופכים ביצה חיה לתוך כל מאפה ומחזירים לתנור לעוד מספר דקות, עד שהביצה הופכת ללבנה אך רוטטת במרכזה.

בתאבון!!


תגובות