קבב חזה עוף לצד רוטב צ'ילי מתוק:

קבב חזה עוף לצד רוטב צ'ילי מתוק:

מצרכים (כ-15 קציצות עוף):
500-600 גרם עוף טחון
בצל בינוני חתוך גס
2 שיני שום
חצי כוס עלי פטרוזיליה
חצי כוס עלי כוסברה
2 כפות שמן זית
כפית שטוחה כמון, כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:
-טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום, הפטרוזיליה והכוסברה.
-מערבבים עם העוף הטחון ומתבלים ב2 כפות שמן, כמון, מלח ופלפל שחור.
-מחממים מחבת פסים (או כל מחבת אחרת) ב 2-3 כפות שמן, יוצרים קציצות בגודל של כ 6X4 ס"מ (עובי כס"מ וחצי) ומטגנים את הקציצות על אש בינונית במשך 3-4 דקות מכל צד עד להשחמה (לאחר שהופכים את הקציצות צד מומלץ לכסות את המחבת כדי שהקציצות יתבשלו כמו שצריך מבפנים).
טיפים לקציצות עוף טעימות:
*מומלץ לבקש מהקצב לטחון את העוף טחינה גסה.
*מומלץ להשתמש בחלק עסיסי ושומני כמו שוקיים/פרגיות ואם זה חזה עוף אפשר להוסיף מעט שומן כבש לתערובת (כ30 גרם).
*אפשר לשפד את קציצות העוף במקלות קינמון (מוסיף טעם וניחוח).
(אני לא שיפדתי)
*מאחר והעוף הוא חלק יחסית רזה מומלץ לטגן במקום לאפות. מי שבכל זאת רוצה לאפות אפשר לרפד תבנית בנייר אפיה ולשמן את הנייר. להניח את הקציצות ולהברישן במעט שמן. להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-10 דקות. לאחר מכן להפוך צד ולהשאיר 2-3 דקות נוספות. באפיה הקציצות פחות משחימות ונשארות יחסית בהירות.


תגובות