לחמעג'ון טעים מאוד😃

לחמעג'ון

מתכון:
לבצק:
1 ו 1/3 כוס קמח רגיל מנופה
חצי כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כפית מלח
2 כפות שמן זית
חצי כוס מים פושרים-חמימים
לשים את הבצק במיקסר בערך 5 דקות עד שמתקבל בצק רך ונוח ושמים להתפחה 20 דקות (ככל שתתנו לבצק יותר זמן התפחה ככה הוא יעלה יותר בתנור)

לבשר:
400 גר בשר טחון
בצל גדול
חצי גמבה אדומה
חצי גמבה צהובה
עגבנייה 1
כפית וחצי שום כתוש/ שלוש שיני שום
כף רסק עגבניות

חותכים את הבצל ומטגנים אותו עד להשחמה אחר כך מוסיפים את הגמבות ולבסוף את העגבנייה ומחכים שיתרכך קצת .. לאחר מכן מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שמשנה את צבעו מוסיפים כפית וחצי שום כתוש וממשיכים לטגן ומתבלים כל אחד מה שאוהב( אני שמה כפית של תבלין לבשר,חצי כפית כמון, קצת אורגנו מלח ופלפל) לאחר מכן מוסיפים את כף הרסק ומבשלים עוד דקה ונותנים לזה להתקרר מעט.

להרכבה:
מפזרים קצת קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול גדול( אפשר גם לחלק ל 2 מנות אישיות) שמים בתבנית מחוררת של פיצה ( לא חייב!! אפשר גם בתבנית רגילה מרופדת בנייר אפייה אני שמה בתבנית של פיצה כדי שיצא אפוי מלמטה) מורחים שמן זית על כל הבצק ובאמצע שמים את הבשר ומשאירים בערך 2 סמ' בשוליים ריקים.. מחממים תנור ל 190 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם!) ואופים 20-25 דק בערך..
אני אוהבת את הבצק דק ולכן רידדתי ממש לבצק דק אפשר גם פחות
בתאבון!

תגובות

הוסף רשומת תגובה