מרק גריסים טעים אש😍

מתכון מרק גריסים אש!

מצרכים:

כף שמן זית
בצל גדול
בטטה אחת
3-4 גזרים
3-4 תפוחי אדמה בינוניים
4-5 גבעולי סלרי
2 קישואים בינוניים
רבע כרוב לבן
2 ליטר מים
2 כפות אבקת מרק
חצי כוס גריסי פנינה

אופן ההכנה:
מחממים כף שמן זית בסיר עמוק וגדול, שתכולתו לפחות ארבעה ליטרים.
קוצצים בצל אחד גדול. מטגנים קלות עד הזהבה.
חותכים את כל הקישואים לחתיכות קטנות
מוסיפים לבצל הזהוב ובוחשים. מכסים במכסה. בוחשים כל 2-3 דקות. לאחר כעשר דקות, כשכל הירקות "תופסים צבע", מוסיפים 2 ליטרים של מים. מכסים את הסיר.
מביאים לרתיחה ומניחים להתבשל על אש קטנה במשך כחצי שעה. מוסיפים למרק 2 כפות אבקת מרק, מומסות במי המרק החמים, פלפל שחור ומעט מלח לפי הטעם.

בשלב הזה אפשר לנקוט בשתי פעולות שונות, לבחירתכם:
1. לטחון בעזרת סטיק את המרק לכדי מרקם אחיד וחלק.
 2. להשאיר את חתיכות הירקות בשלמותן. זה רק עניין של טעם.

 אחרי שהחלטתם וביצעתם, מוסיפים את חצי הכוס של גרגרי הגריסים, לאחר שבחנתם ובררתם אותם היטב. מערבבים ארוכות ומבשלים עוד כחצי שעה, או עד שהגריסים רכים. אם המרק סמיך מדי לטעמכם, הוסיפו מים ועוד מעט אבקת מרק עוף
בתיאבון:)

קרדיט:
שלווה

כנסו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇
https://www.facebook.com/groups/742258442649993



תגובות

הוסף רשומת תגובה