מחמאר פשטידה מרוקאית טעימה אש😍

מחמר פשטידה מרוקאית מעשיי ידיי😍
חומרים:

5 תפוחי אדמה

2 גזר

2 ביצים רגילות

כוס אפונה

1 כף מרק עוף

1/2 כפית פלפל לבן

1/4 כפית כורכום

1/2 כפית מלח

צרור כוסברה קצוץ

7 ביצים קשות

3/4 כוס שמן



הכנה -

מועכים את תפוחי האדמה לפירה, טיפ שווה: הכינו את הפירה יום קודם ושימו במקרר, המרקם המוצק לאחר קירור מבטיח הצלחה.

חותכים את הגזר לקוביות

חותכים את הביצים לריבועים

מוסיפים את האפונה ואת הכוסברה ואת התבלינים

מוסיפים את הביצים , אחת ומערבבים, שנייה ומערבבים וכך הלאה.

משמנים סיר בשמן ומכניסים לתוכו נייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה.

שופכים את העיסה לסיר ומבשלים על אש גדולה כ 10 דקות ועל אש קטנה כ 20 דקות.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180מעלות לכמחצית השעה.

בודקים עם קיסם , מוציאים מהתנור.

שמים צלחת מעל הסיר, הופכים את הסיר כך שהמחמר יחליק מממנו.

שמים שוב צלחת ועושים הפוך על הפוך כלומר היפוך חוזר.
Yigal Amdadi 🍭


תגובות