אוסף מרקים לחורף חלק א'😍



*אוסף מרקים לחורף קלים טעימים ומשודרגים*

✅ *תחליף לאבקת מרק עוף* 
1 כפית חוויאג למרק
1 כפית כמון
חצי צרור סלרי
שורש פטרוזיליה
ושורש סלרי חתוך לקוביות


✅ *חוויאג למרק*
היא תערובת של תבלינים המכילה:
כורכום
כוסברה יבשה טחונה
הל
כמון
ופלפל שחור

✅ החוויאג מעניק צבע צהבהב למרק לכן מיותר להוסיף כורכום

✅הכמון הוא במידה מזערית, לכן אני כן מוסיפה כפית כמון

✅מידת המלח – על כל 4 כוסות נוזלים 1 כפית מלח

✅ אפשר לוותר על התפוח אדמה במרק מכיוון שהוא עמילני. במקומו ניתן לשדרג את המרק עם הוספת ראש סלרי וראש קולורבי

*ציר עוף*
2 קילו עצמות עוף – כנפיים גרונות או כל חלק אחר
1 בצל
2 גזר
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור שמיר
חצי צרור טימין
חצי צרור סלרי
ושורש סלרי
1 עלה דפנה
1 כרשה
מלח פלפל
2.5 – 3 ליטר מים
לבשל שעה וחצי
לקרר
לסנן את הירקות והעוף
את הציר ניתן לחלק לקופסאות למנות ולהקפיא.

ציר העוף מחליף מספר כוסות מים המצויין במתכון כרצונכם.

כדאי רק 2 כוסות כדי שהציר לא יהיה דומננטי.
🥒🥒🥒🥒🥒
*מרק אפונה יבשה*
1 בצל לטגן
2 שני שום כתושות
לאדות 2 דקות
1 כוס אפונה יבשה
6 כוסות מים
לבשל 70 דקות
3 קישואים
1 גזר קוביות
רבע צרור שמיר קצוץ
1 כפית חוואיג למרק
מלח פלפל
כמון
להוסיף לבשל עוד 20 דקות
לטחון בבלנדר לקבלת מרקם חלק
ולבשל שוב 3 דקות
תוך כדי ערבוב
🌴🌴🌴🌴🌴
*מרק אפונה*
1 בצל לטגן
4 שיני שום כתושות
לאדות 2 דקות
400 גרם אפונה קפואה
2 גזר קוביות
רבע צרור פטרוזליה קצוצה
6 כוסות מים
1 כפית חוואיג למרק
כמון
מלח
פלפל
לבשל הכל 20 דקות

לטחון בבלנדר לקבלת מרקם חלק
ולבשל שוב 3 דקות
תוך כדי ערבוב
🍉🍉🍉🍉🍉
*מרק איטריות – מרק ספרדי*
6 כוסות מים
½1 כפיות מלח 
1 כפית חוויג למרק
שמן להרתיח הכל
1 כוס איטריות דקיקות  לבשל לריכוך
חמש דקות לערך.
💐💐💐💐💐
*מרק בצל צרפתי*
4 בצלים חתוך לרצועות לטגן
1 כף קמח
1 כפית חוואיג' למרק
להוסיף לבצל ולערבב ביסודיות
¼ כפית קינמון
אגוז מוסקט
מלח פלפל
6 כוסות מים
לבשל חצי שעה
להוסיף ½ כוס יין לבן
לבשל עוד רבע שעה
🎊🎊🎊🎊🎊
*מרק בצל דיאטטי*
4 בצלים לטגן
4 שיני שום כתושות
6 כוסות מים
מלח פלפל
1 כפית חוואיג' למרק
להביא לרתיחה
לבשל על אש נמוכה
45 דקות
🌺🌺🌺🌺🌺
*מרק גריסי פנינה וירקות*

•*טיפ* – גריסי פנינה סופגים המון מים לאחר הבישול רצוי להשרות אותם במים חמים שעה וחצי לפני הבישול ולסנן

1 בצל לטגן
2 שיני שום כתושות
לאדות 2 דקות
1 תפ"א
גזר
קישוא
רבע כרוב
ראש סלרי קוביות
1 כוס חד פעמית גריסי פנינה
רבע צרור עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
8 כוסות מים
מלח פלפל
1 כפית חוואיג' למרק
כמון
לבשל 20 דקות
🍇🍇🍇🍇🍇
*מרק גריסי פנינה  ופטריות*
1 בצל לטגן
3 שיני שום כתושות
לאדות דקה
1 כוס גריסי פנינה
5 פטריות טריות שמפניון פרוסות
1 גזר
1 תפא קוביות
1 כף עלי פטרוזיליה וסלרי קצוצים
מלח פלפל
1 כפית חוואיג' למרק
8 כוסות מים
לבשל 20 דקות
🌻🌻🌻🌻🌻
*מרק חומוס*
1 בצל לטגן
2 שיני שום כתושות לאדות 2 דקות
1 גזר
חצי דלורית קוביות
3 עגבניות מגוררות
2 כוסות גרגרי חומוס
8 כוסות מים
מלח
פלפל
כמון
1 כפית חוואיג' למרק
לבשל 30 דקות
(לריכוך גרגרי החומוס)
 להוסיף רבע צרור פטרוזיליה קצוצה ולבשל עוד 5 דקות
לטחון בבלנדר לקבלת מרקם חלק ולבשל שוב 3 דקות תוך כדי ערבוב.
🍃🍃🍃🍃🍃
*מרק ירקות שורש*
1 שורש סלרי ושורש פטרוזיליה
2 תפוח אדמה חתוך לקוביות
4 כוסות מים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
לבשל 20 דקות
בסיום הבישול להוסיף מיץ מלימון אחד
לבשל עוד 2 דקות
☂☂☂☂☂
*מרק ירקות*
1 בצל לטגן
1 תפא
1 גזר
1 קישוא, קוביות
עלי וגבעולי פטרוזליה וסלרי קצוצים
2 עגבניות מגוררות
רבע כרוב פרוס לרצועות מלח
פלפל
1 כפית חוואיג' למרק
8 כוסות מים
לבשל 20 דקות
🍁🍁🍁🍁🍁
*מרק ירקות עדשים וגריסים*
לטגן בצל
3 שיני שום כתושות
לאדות 2 דקות
1 גזר
לפת קוביות
3 גבעולי ועלי סלרי
רבע צרור כוסברה קצוצה
1 כוס עדשים כתומות
חצי כוס גריסי פנינה
8 כוסות מים
מלח
פלפל
1 כפית חוואיג' למרק
כמון
לבשל 20 דקות
להוסיף חופן אטריות דקיקות
לבשל עוד 5 דקות
🌾🌾🌾🌾🌾
*מרק כתום*
1 בצל לטגן
2 בטטה וגזר קוביות
6 כוסות מים
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
1 כפית חוואיג' למרק
לבשל 20 דקות
לטחון בבלנדר לקבלת מרקם חלק
ולבשל שוב 3 דקות
תוך כדי ערבוב
🌳🌳🌳🌳🌳
*מרק כרוב*
לטגן בצל
להוסיף חצי כרוב בנוני חתוך לרצועות

לאדות 10 דקות בשמן
1 תפ"א
1 גזר חתוכים לקוביות
6 כוסות מים
מלח
פלפל
1 כפית חוואיג' למרק
לבשל 20 דקות
🌱🌱🌱🌱🌱
*מרק סלרי*
1 בצל לטגן
2 שיני שום כתושות לאדות 2 דקות
ראש סלרי קוביות
חבילת סלרי גבעולים ועלים קצוצים
1 תפ"א
קישוא
גזר קוביות
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
8 כוסות מים
מלח
פלפל
1 כפית חוואיג' למרק
לבשל 20 דקות
לטחון בבלנדר לקבלת מרקם חלק
ולבשל שוב 3 דקות תוך כדי ערבוב
להעביר דרך מסננת להסרת הסיבים של הסלרי
🍀🍀🍀🍀🍀
*מרק עדשים וירקות*
1 בצל לטגן
2 שיני שום  כתושות לטגן עוד 2 דקות
1 כוס עדשים ירוקות
8 כוסות מים לבשל 10 דקות.
להוסיף 1 בטטה
חצי כרוב
3 גבעולי ועלי סלרי
קישוא
מלח
פלפל
כמון
לבשל עוד 20 דקות
🐡🐡🐡🐡🐡
*מרק עוף*
1 בצל לטגן
חלקי עוף שוקיים ירכיים כנפיים גרון
לטגן 2 דקות

1 תפ"א
גזר
עלי כוסברה/סלרי קצוצים מלח
פלפל
אבקת מרק
כורכום
2 ליטר מים (8 כוסות) לבשל שעה
🌲🌲🌲🌲🌲
*מרק עדשים ירוקות*
לטגן בצל
4 שיני שום כתושות
לאדות עוד דקה
1 כוס עדשים ירוקות (שהושרו לילה)
1 גזר קוביות
4 גבעולי ועלי סלרי קצוצים 8 כוסות מים. כף רסק.
מלח
פלפל
1 כפית חוואיג' למרק
כמון
לבשל הכל 40 דקות
⭐⭐⭐⭐⭐
*מרק עגבניות*
1 בצל לטגן
3 שיני שום כתושות לאדות 2 דקות
4 עגבניות מגוררות
1 כף רסק
3 כוסות מים
2 תיבוליות בזיליקום
מלח
פלפל
לבשל 20 דקות

לטחון בבלנדר לקבלת מרקם חלק
ולבשל שוב 3 דקות
תוך כדי ערבוב.+
🌼🌼🌼🌼🌼
*מרק עדשים כתומות*
לטגן בצל
3 שיני שום כתושות
לאדות 2 דקות
1 כוס עדשים כתומות
2 עגבניות מגוררות
6 כוסות מים
מלח
פלפל
1 כפית חוואיג' למרק
כמון
לבשל 20 דקות

לטחון בבלנדר לקבלת מרקם חלק
ולבשל שוב 3 דקות
תוך כדי ערבוב
🌞🌞🌞🌞🌞
*מרק קישואים ואפונה*
לטגן בצל
3 שיני שום כתושות
לאדות 2 דקות

3 קישואים
1 תפ"א קוביות
כוס אפונה קפואה
3 גבעולי ועלי סלרי קצוצים
8 כוסות מים
מלח
פלפל,(
1 כפית חוואיג' למרק
לבשל 20 דקות

לטחון בבלנדר לקבלת מרקם חלק
ולבשל שוב 3 דקות
תוך כדי ערבוב
⚡⚡⚡⚡⚡
*מרק תירס*
1 בצל לטגן
להוסיף 1 גמבה ירוקה קוביות
3 גבעולי סלרי קצוצים
ולטגן לריכוך
2 קלחים של תירס מפורקים לגרגרים או קופסאת שימורים מסונן
מלח
פלפל שחור
פלפל אנגלי
1 כפית חוויג ו'למרק
שמיר קצוץ
6 כוסות מים
לבשל הכל 40 דקות

*בתיאבון וחורף חמים ונעים*

תגובות