סלט קינואה ים תיכוני😍

סלט קינואה ים תיכוני

הסלט הים תיכוני הזה עשיר בירקות טריים ובתבלינים מפתיעים. גבינת הפטה שמפוזרת מעל הקינואה והירקות תעצים את טעמם ותספק חוויה של קיץ ים תיכוני אמיתי. המינונים שלפניכם מספיקים להרכבת שש מנות ומשך ההכנה המשוער הוא 25 דקות.

 
סלטים מרעננים לקיץ


מצרכים:

כוס קינואה שטופה
½1 כוסות מים
1 כוס פרוסות עגבנייה
1 כוס חתיכות מלפפון
¼ כוס בצלים אדומים, חתוכים לקוביות
¼ כוס גבינת פטה מגורדת
¼ זיתי קלמטה
10 גרם גרגירי חומוס
3 כפות מיץ לימון או חומץ בן יין אדום
3 כפות שמן זית כתית
½ כפית אורגנו
1 שן שום מגורדת
מלח ופלפל לתיבול

הוראות הכנה:

הרתיחו את הקינואה בסיר עם כוס וחצי מים והנמיכו את הטמפרטורה לאחר הרתיחה. כבו את האש לאחר כ-15 דקות והשאירו את הסיר מכוסה למשך 5 דקות.
ערבבו את כל המרכיבים בקערה גדולה. הוסיפו מלח ופלפל.
ניתן לשלב מרכיבים נוספים כגון פלפלים אדומים צלויים, עגבניות אדומות מיובשות, אבוקדו או לבבות ארטישוק.


תגובות