אוסף מרקים לחורף חלק ב'😍



*אוסף מרקים לחורף קלים טעימים ומשודרגים – חלק ב*
🌹א.מ.🌹
*תקדים מתוך האוסף הראשון*:
✅תחליף לאבקת מרק עוף
1 כפית חוויאג למרק,1 כפית כמון, חצי צרור סלרי,
שורש פטרוזיליה ושורש סלרי חתוך לקוביות.
✅חוויאג למרק היא תערובת של תבלינים המכילה -
 כורכום ,כוסברה יבשה טחונה, הל ,כמון ופלפל שחור.

✅החוויאג מעניק צבע צהבהב למרק לכן מיותר להוסיף כורכום.
✅הכמון הוא במידה מזערית, לכן אני כן מוסיפה כפית כמון.
✅מידת המלח – על כל 4 כוסות נוזלים 1 כפית מלח .
✅ אפשר לוותר על התפוח אדמה במרק מכיוון שהוא עמילני, במקומו
 ניתן לשדרג את המרק עם הוספת ראש סלרי וראש קולרבי .

*האוסף 2*:

*ציר ירקות*
בסיר גדול וגבוה, מעט שמן
1 כרישה, 1 בצל גדול,3 גזר 1, שומר, 1 שורש סלרי ופטרוזיליה-
 חתוך גס.
רבע צרור עלי סלרי ופטרוזיליה – אפילו שלמים
 (כדי שיהיה קל לזרוק אח"כ)
1 עלה דפנה ,4 שום שלמים.  20 גרגרים פלפל שחור
3 ליטר מים. לבשל שעתיים ולסנן.
לקרר, לסנן את הירקות, את הציר ניתן לחלק לקופסאות,
למנות, ולהקפיא.
ציר הירקות  מחליף מספר כוסות מים המצויין במתכון כרצונכם.
כדאי רק 2 כוסות כדי שהציר לא יהיה דומננטי.

*טיפים להכנת מרק ירקות*
מרק ירקות הוא התרופה הכי טובה ליום קר וקפוא. הוא מחמם את הבטן וגורם לנו להרגיש שבעים. כשהוא מורכב מירקות טריים הוא בעל ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
*ותרו על אבקות מרק*  - הכוללת בתוכה עמילן חומרים משפרי טעם,  חומרי שימור, סוכר והמון מלח.
במקום האבקת המרק הוסיפו עשבי תיבול.
*ירקות טריים*
מומלץ לחתוך ירקות טריים בזמן הכנת המרק, ותרו על הלקטים המוכנים למרק. הירקות הטריים טעימים ויהפכו את המרק לבריא ומזין יותר.
*הוסיפו קטניות*
קטניות הן מקור מצוין לחלבון לוויטמינים. כדאי לשלב בכל מרק קטניות,
הן מעשירות את המרק, מעבות אותו והופכות אותו ממרק לארוחה שלמה.
*קרקרים במרק*
במקום שקדי מרק עתירים בשומן ובצבעי מאכל.
אפשר להוסיף את הקארנציות  באמצעות קרקרים שאוהבים.
עשיר בסיבים תזונתיים מקמחים מלאים. תחליף נהדר לשקדי המרק והקרוטונים המטוגנים.
🍏🍏🍏🍏🍏
*טיפ לאפונה יבשה*: כדאי מאד שהאפונה תהיה טרייה ולא פג תוקף.
מומלץ להשרות את האפונה היבשה לילה קודם כוס אפונה עם כפית סודה לשתיה. זה מקצר את תהליך הבישול.
🍎🍎🍎🍎🍎
*מרק אפונה יבשה 2*
1 בצל לטגן, 4 שיני שום כתושות לטגן 2 דקות.
1 כוס אפונה יבשה , 8 כוסות מים. לבשל 30 דקות.
1 תפ"א ,קישוא,גזר – קוביות, רבע כרוב קצוץ. 4 גבעולי סלרי עיגולים.
מלח, פלפל, 1 כפית חוואיג למרק ,להוסיף ולבשל עוד 20 דקות. 
🍐🍐🍐🍐🍐   
*מרק אפונה יבשה 3*
1 בצל לטגן, 1 כוס אפונה יבשה, 6 כוסות מים, מלח,פלפל, 1 כפית חוואיג למרק ,לבשל 50 דקות, לפתוח להוסיף מעט אטריות דקיקות ,ולבשל עוד 5 דקות .
🍊🍊🍊🍊🍊
*מרק חרירה קליל*
*טיפ* : השריית גרגרי חומוס ועדשים ירוקות במים  24 שעות, להוסיף כפית סודה לשתייה, ולגזים – כפית קימל טחון וזנגוויל טחון, מקצרת את הבישול משמעותית.
2 בצל לטגן. 1 כוס גרגרי חומוס,1 כוס עדשים ירוקות, 3 עגבניות מגוררות,
חצי צרור פטרוזיליה וכוסברה, מלח, פלפל, 1 כפית חאוויג למרק, 8 כוסות מים,
לבשל 30 דקות. להוסיף חופן אטריות דקיקות ולבשל עוד 5 דקות.
להוסיף מיץ מחצי לימון  לערבב ולכבות את האש.
🍋🍋🍋🍋🍋
*מרק ירקות 2*
לטגן בצל, חצי כרובית חתוך לפרחים.1 גזר תפ"א קישוא קוביות.
2 גבעולי ועלי סלרי קצוצים. 8 כוסות מים. 2 כפות אורז. מלח פלפל,
1 כפית חוואיג למרק , לבשל 20 דקות.
🍌🍌🍌🍌🍌
*מרק כתום 2*
1 בצל לטגן,2 שיני שום כתושות לאדות 2 דקות.
1 בטטה, 1 גזר, חצי דלורית -  הירקות חתוכים לקוביות.
1 גבעול סלרי חתוך לעיגולים, 6 כוסות מים, מלח פלפל ,רבע כפית כמון.
לבשל 20 דקות.
🍉🍉🍉🍉🍉
*מרק כרוב 2*
1 בצל לטגן. 3 שיני שום כתושות לאדות עוד 2 דקות.
חצי כרוב רצועות. עגבניה קוביות. ועגבניה וגזר מגוררים.
8 כוסות מים, שמיר קצוץ. מלח פלפל, 1 כפית חוואיג למרק , כמון.
לבשל 20 דקות.
🍇🍇🍇🍇🍇
*מרק כרובית ושמיר*
1 כרובית מפורקת לפרחים, לבשל במים ממולחים עם כף חומץ (כדי לשמור על צבעו הלבן).לאחר רתיחת המים 15 דקות. ולסנן.
לטגן בצל, להוסיף הכרובית, 1 גזר מגורר, 200 גרם שעועית ירוקה,מלח פלפל,
לבשל הכל 20  דקות. לכבות, להוסיף מעט שמיר קצוץ. לתת לנוח 5 דקות.
🍓🍓🍓🍓🍓
*מרק מינסטרונה*
*טיפ* : השריית שעועית לבנה במים 24 שעות, בתוספת כפית סודה לשתיה,
ולגזים – כפית קימל וזנגוויל טחון. מקצרת משמעותית את הבישול.
1 בצל לטגן , 3 שיני שום  כתושות לטגן עוד 2 דקות. 1 כוס שעועית לבנה,
4 כוסות מים ,לבשל הכל 20 דקות.
1  קישוא,1 גזר קוביות, 5 גבעולים ועלים סלרי חתוכים,2 עגבניות מגוררת,
3 עלים מגבעולים בזיליקום או 2 תיבוליות קנור בזיליקום, 4 כוסות מים ,
מלח, פלפל, חאוויג למרק, להוסיף לבשל 20 דקות.
להוסיף חופן פסטה חלולה(צינורות,מסולסלת) לבשל 5 דקות.
סה"כ השעועית מתבשלת 45 דקות.
🍓🍓🍓🍓🍓
*מרק סלרי וגריסים*
1 בצל לטגן, יחד עם חצי כפית כורכום.
1 כוס ח"פ גריסי פנינה (מושהה במים חמים שעה וחצי)
1 גזר קוביות, 2 עלי וגבעולי סלרי קצוצים. מלח פלפל. לבשל 20 דקות.
🍈🍈🍈🍈🍈
*מרק עגבניות ואורז*
1 בצל לטגן. 3 שיני שום כתושות לאדות 2 דקות.
2 עגבניות מגוררות, 400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים.
רבע כוס אורז. כף רסק, 4 כוסות מים, מלח פלפל .
לבשל 20 דקות.
🍒🍒🍒🍒🍒
*מרק עגבניות 1*
לטגן בצל, 1 גזר מגורר, 4 עגבניות מגוררות, 6 כוסות מים, 1 כפית אורגנו,
2 כפות פטרוזיליה קצוצים, 1 כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור, 3 כפות אורז. לבשל 20 דקות.
🍑🍑🍑🍑🍑
**מרק עגבניות 3*
1 בצל לטגן , להוסיף 4 שיני שום כתושות לאדות 2 דקות .
½ כוס עדשים אדומות,5 עגבניות חלוטות ומרוסקות
1 גזר מגורר, 6 כוסות מים, מלח , פלפל, אבקת חוואיג למרק. 
לבשל  20 דקות.
🍑🍑🍑🍑🍑
*מרק עגבניות איטלקי*
1 בצל לטגן, 2 שיני שום כתושות לאדות עוד 2 דקות.
1 כרישה,1 גזר , גבעול סלרי פרוס ,להוסיף ולטגן מעט עד שנעשים שקופים .
5 עגבניות חלוטות וקצוצות, 1 כף רסק , 3 גבעולי עלים פטרוזיליה,בזיליקום אורגנו, מיורן  קצוצים. 2 עלי דפנה, מלח פלפל, פלפל אנגלי, 8 כוסות מים,
לבשל 20 דקות.
🍍🍍🍍🍍🍍
*מרק עגבניות, שומר ואיטריות)
1 בצל לטגן, 4 שיני שום כתושות לאדות עוד 2 דקות.
1 שומר פרוס לרצועות דקיקות , לטגן הכל יחד לריכוך.
🥥🥥🥥🥥🥥
*מרק קינואה ועדשים כתומות*
בצל לטגן. 2 שיני שום כתושות לאדות עוד 2 דקות.
1 גזר קוביות. 1 כוס עדשים כתומות, חצי כוס קינואה,
2 עגבניות מגוררות. 8 כוסות מים, רבע צרור פטרוזיליה וכוסברה קצוצה.
כמון, 1 כפית חוואיג למרק ,מלח פלפל שחור.לבשל 20 דקות.
🥝🥝🥝🥝🥝
*מרק קולורבי*
1 בצל לטגן. 2 שיני שום כתושות לאדות 2 דקות.
4 קולורבי, 1 תפ"א, קוביות. רבע צרור פטרוזיליה קצוצה. 6 כוסות מים.
מלח פלפל , 1 כפית חוואיג למרק , לבשל 20 דקות.
לטחון בבלנדר לקבלת מרקם חלק ולבשל שוב 3 דקות תוך כדי ערבוב.
🍆🍆🍆🍆🍆
*מרק שעועית ירוקה*
1 בצל לטגן, 3 שיני שום כתושות לטגן עוד 2 דקות.
400 גרם שעועית ירוקה חתוכה,4 כוסות מים לבשל הכל יחד 20 דקות.
להוסיף :2 עגבניות מגוררות,1 שורש סלרי קוביות,מלח פלפל,
רבע צרור עלים מפטרוזיליה וסלרי קצוצים ,לבשל עוד 20 דקות.
🥑🥑🥑🥑🥑
*מרק תפא וסלרי*
1 שורש סלרי, 2 תפא – קוביות,4 כוסות מים,  לבשל 20 דקות.
לסנן את הירקות מהמרק ומרסקים למחית במעבד מזון. מחזירים אל הנוזלים, מערבבים תוך כדי בחישה 2 דקות. מתבלים 1 כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור, 1 כף חומץ.לבחוש עוד דקה. מגישים עם עלי פטרוזליה קצוצה מעל.
🌹א.מ🌹
בתיאבון חורף חמים ונעים.

תגובות