קציצות דגים😍

קציצות דגים😍

רכיבים
לתערובת הקציצות
8 יחידות פילה מושט
חצי צרור כוסברה
5 שיניי שום
חצי גרידת לימון
חצי כפית מלח
ירקות לרוטב
4 יחידות עגבנייה
3 יחידות פלפל ירוק חריף
4-5 יחידות פלפל אדום יבש
15 שיניי שום
1 יחידה לימון
1 צרור כוסברה
7 יחידות פלפל אדום יבש חריף - נקרא גם סודנייה
2 קופסאות זיתים ירוקים מגולענים
תיבול הרוטב
2 כפות אריסה אדומה
חצי כפית פפריקה אדומה , חצי כפית מלח, כפית כורכום
רבע כוס שמן
1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
1*אני השתמשתי בפילה מושט, אבל ניתן להשתמש בכל סוג דג שרוצים כל עוד הוא ללא עצמות וקוצים*..
2מכניסים את פרוסות הדג, הכוסברה, שום, גרידת לימון ומלח למעבד מזון וטוחנים עד למרקם של עיסה אחידה..
3שוטפים את הזיתים ומרתיחים למשך 7-8 דקות עד שיתרככו מעט , כדי שתצא מהם המרירות. בסיר אחר מתחילים להכין את הרוטב - חותכים את העגבניות ל"שמונה" , את הפלפלים החריפים לרצועות עבות, את הלימון קוצצים. את שיני השום והפלפל האדום היבש משאירים שלמים - מטגנים הכל בסיר עם 2 כפות שמן בערך 5 דקות. להוציא את הזיתים מהסיר השני, לשטוף ולהוסיף לסיר עם כל הירקות. לאחר כ-2 דקות לתבל את הרוטב - רבע כוס שמן, כפית כורכום, חצי כפית פפריקה אדומה, 2 כפות אריסה, חצי כפית מלח ולערבב הכל. בשלב הזה להוסיף 1.5 כוסות מים רותחים לסיר - רק עד שמכסה את הירקות, לתת לרוטב לבעבע ולערבב מדי פעם..
4כשהרוטב מבעבע לקחת את העיסה של הדגים ולהכין מהם קציצות בגודל כדור פינג-פונג קטן - הן יתנפחו מעט בבישול. לסדר יפה את הקציצות בסיר, ולנער את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות - לא לגעת עם כף כי הן יתפרקו. לתת כ-15-20 דקות בישול , ולכבות את האש..
5להגיש ולאכול חם , מושלם לצד חלה של שבת :) בתאבון :).



תגובות