סדר לכבוד ליל הסדר😍



🌹סדר לסדר חלק ראשון/פרח גבסו🌹

🐄מחלקת הבשר🐄

לפני הכל ..
תכיני כבר עכשיו מקפיא נקי לפסח
ולכי לקנות בשרים ועופות..
מחיר הבשר מתחיל לעלות בעקבות החגים והביקוש.

אז מה שחשוב לרכוש במחלקת הבשר קפוא/טרי
הם הנתחים הבאים:

👈נתח צלי כתף
מספר 5= מתאים לתבשילי צלי וקדרה.
👈נתח שריר
מספר 8=
מתאים לקדרה ובישול ארוך.
👈נתח פילה מדומה מספר 6=מתאים לבישולי קדרה ובישול ארוך.
👈נתח האסדו /קשתית/ שפונדרה מספר 9=
יש כמה סוגים והרבה מתבלבלים..
אסאדו ללא עצם נקרא קשתית והוא נתח שונה מאוד מהשפונדרה שמגיע עם עצם מתאים לבישולי קדרה בישול ארוך וצלי.
👈יש עוד 2 נתחים שמספרם 4 ו 3 שהם
אזור החזה הנתחים האלה מצריכים בישול ארוך מאוד ואפילו מתאימים לתנור  אבל אחרי סגירה ארוכה שלפחות 3 שעות.
👈נתח הצלעות
 מספר 2=מתאים רק לטחינה ורצוי להוסיף שומן.
👈נתח הצוואר
 מספר 10=מגיע עם עצם או בלי מתאים לבישולי קדרה ובישול ארוך.
👈בשר ראש אני ממליצה לרכוש רק קפוא הנתחים מגיעים נקיים משומן ולחי ומתאימים לבישולי קדרה ובישול ארוך.
יש עוד כמה נתחים כמו האנטריקוט שכולם מכירים כסטקיים והסינטה שמגיע כנתח שלם ומומלץ לצליה בתנור.

*חלקי פנים של הבקר  קשה להשיגם באופן קבוע ורק בהזמנה מיוחדת(מדובר בכשרות מהודרת)
כמו שקדי עגל/לשון
מוח/מעיים/קירשה/לב/זנב/
אלו חלקים הדורשים פוסט בפני עצמו
אשמח לעזור למי שמעונינת להכין..

🐓מחלקת העופות🐓

👈מומלץ מאוד לרכוש כמות גדולה של חלקי עוף לחלק למנות ולהקפיא
ידוע שבחול המועד אין שחיטות ותמיד יהיה מצב של חוסר.

👈מומלץ לרכוש
הודו אדום טחון
עוף טחון
שניצל טחון
ניתן לערבב בין הטחונים לבשר בקר ולהכין קציצות מבושלות או מטוגנות.

👈המנות שהכי טובות לפסח הם השנצלים והקציצות.

👈במחלקת העופות יש גם את חלקי ההודו כמו גרונות שמוסיפים טעם לכל סיר קדירה.
👈מומלץ לרכוש כמות יפה של כנפיים/המבורגר/נקנקיות/מרגז/ פרגיות.
חול מועד ארוך ואלה חלקים מושלמים למשפחה גדולה שמחליטה לעשות "על האש".

🐑מחלקת הכבש🐑

יש בהרבה עדות הנוהגים לאכול כבש בפסח
ובנוסף יש את זרוע טלה הנוהגים להכין לליל הסדר..
👈מומלץ לרכוש נתח שלם של הזרוע
ולצלות בתנור(מתכון למי שתרצה).
👈חלקים של הכבש לבישול הם..
צוואר /אסאדו.
👈 נתח על האש המשובח בכבש הוא הצלעות..
חשוב לרכוש נתח ללא הרבה שומן ועם עצם.
👈יש עוד נתח בכבש שנקרא ליאה(זנב הכבש) והוא אחד הנתחים המשובחים בעל האש.
👈מומלץ לרכוש שומן כבש בנפרד ולהוסיף לכל תערובת בשר טחון על האש או לקציצות מבושלות/מטוגנות.

עד כאן פוסט ראשון לרכישת מוצרי בשר לפסח..
לכל שאלה אפשר לפנות בתגובה או בפרטי.

באהבה🌹

תגובות

הוסף רשומת תגובה