אוסף מתכונים מרקים טעימים ומיוחדים מאוד😍



מרקים:

*מרק תימני*

להרתיח סיר עם מים
להוסיף 6 בצלים קטנים שלמים
6 כרעיים עוף
כפית וחצי חוואיג'
(אם אין לך חוואיג' אפשר לתבל בכורכום כמון ופלפל שחור )
5 תפוחי אדמה
רבע חבילה כוסברה
חצי ראש שום
כפית מלח
כף מרק עוף
4 כפות שמן
להבשל על אש נמוכה כשעה

בתאבון

*****************************

מרק גריסים טעים😍
2 כוסות גריסים
3 גזרים
3 תפוחי אדמה
כרפס 4 גבעולים עם העלים שלהם
בצל לטגן
ואת  שאר הירקות לגרד ולטגן ביחד עם הבצל
להוסיף מים לתת לזה להיתבשל בערך שעה ולהוסיף תבלינים
כף פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
2 כפות מרק עוף
כף כורכום
2 כפות רסק גדושות
לערבב הכל טוב טוב
ולהמשיך לבשל עוד שעה
בתאבון
***********************

מרק שעועית טוניסאי חריף/ סיגל
מתכון:
להזהיב בצל קצוץ קטן, 4 שיני שום קצוץ, פלפל חריף קצוץ קטן, גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות להזהיב.
להזהיב אח"כ מעל בשר בקר קצוץ קטן או כוס בשר טחון טרי.
לגרד בפומפייה 4 עגבניות רכות וקופסת רסק עגבניות קטנה.
2 תפוחי אדמה חתוכים וחתיכות לרבעים.
להוסיף חצי חבילת שקית שעועית לבנה סנפרוסט או שעועית יבשה שהשרתם לללילה ובישלתם עד ריכוך
חצי צרור כוסברה קצוצה דק
להוסיף מים חצי סיר.



להרתיח ולתבל – כף אבקת מרק, מלח, כמון, כרוויה.
כורכום, כף פפריקה מתוקה.
לבשל על אש בינונית עד להסמכה חצי שעה.
בתאבון..
באמת טעים!
**************************


*המתכון למרק 🥣🍖 עוף קלאסי של השף חיים 👨🏻‍🍳 כהן 🔽*

*חומרים:*

3 כרעיים של עופות בוגרים/שמנים
1 גרון הודו חתוך ל-5
נתח שפונדרה (אסאדו) בגודל 2 צלעות, עם העצם
1 שורש סלרי קלוף, שלם
1 בצל קלוף, שלם
1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
5 גזרים, קלופים ופרוסים לטבעות
1 ק"ג קישואים, פרוסים לטבעות בעובי 1 ס"מ
עלי כפיר ליים (להשיג בחנויות למצרכים מהמזרח הרחוק וחנויות טבע)
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר
1 שן שום קלופה
מלח
פלפל שחור
להגשה
½ חבילה של אטריות דקות, מבושלות לפי ההוראות על האריזה

*אופן ההכנה:*

1 -בסיר גדול שמים את הבשרים, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
2 -מסננים, רוחצים את הסיר ומחזירים פנימה את הנתחים הנקיים.
3 -מכסים שוב את הבשרים במי הבישול, מוסיפים את הבצל והסלרי ומביאים לרתיחה.
4 -מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר, ומבשלים ברתיחה עדינה 45 דקות.
5 -מוסיפים את הדלעת, הגזר, הקישואים והשום ומבשלים 15 דקות נוספות. 6 -מוסיפים את עשבי התבלין, עלי הכפיר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
7 -מוסיפים מים עד לגובה 3 ס"מ מעל הירקות והבשרים. מבשלים ללא מכסה עוד 30 דקות. מקפידים על גובה המים ומוסיפים מים רותחים אם יש צורך.
8 -מגישים עם האטריות המבושלות
את נתח השפונדרה לא ניתן לאכול, שכן נתח זה זקוק *לבישול של 3 שעות*. במרק שלנו הוא משמש כתבלין
*************************
*מרק 🥣 עדשים של השף אייל 👨🏻‍🍳 שני 🔽*

*מרכיבים:*

1/2 כוס עדשים ירוקות
1/2 כוס עדשים שחורות  1/2 כוס עדשים צהובות
3 כפות שמן זית
2 גזרים בינוניים
2 בצלים יבשים בינוניים
1 לפת בינונית
1 שורש פטרוזיליה בינוני
 1/4 שורש סלרי בינוני
4 שיני שום גדולות
1 פלפל אדום חריף
3 עלי מרווה טריים
10 מחטים מגבעול רוזמרין טרי

*ההכנה:*

קולפים את כל הירקות וקוצצים לקוביות קטנות. נוטלים סיר פלדה כבד ומוזגים פנימה את השמן, מוסיפים את כל הירקות והעלים, מציתים את האש ומאדים מעל להבה בינונית-גבוהה עד שתחתית הסיר מתחילה להשחים מעט והשורשים מתחילים להיצרב.
מסננים את העדשים המושרות לתוך מסננת, כל סוג בנפרד. שוטפים היטב מתחת לברז, מנערים קלות, מוסיפים את השחורות לסיר, מערבבים עד שהעדשים מתלהטות. מוסיפים 1/2 3 ליטרים מים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הירוקות והצהובות. אחרי שהרתיחה חזרה, ממתנים את האש לרתיחה עדינה, גלית.

*מוסיפים:*

1 עגבניה בשלה, חצויה לשניים
 1/4 שורש ג'ינג'ר בינוני, קלוף
 100 גרם דלעת, קצוצה לקוביות קטנטנות
1/2 עלה דפנה יבש
1/2 כף אבקת כורכום
1/4 כפית זרעי כמון
1/4 כפית זרעי כוסברה
1/2 כפית סוכר
כמות נדיבה של פלפל שחור, גרוס גס
מכסים במכסה, מותירים חרך נדיב. שלוש שעות בישול, העדשים נוטות לשקוע ומונעות משאר המרק את חום הקרקעית, מערבבים מפעם לפעם. הנוזלים מצטמצמים, המרק הולך ומסמיך, הרתיחה מתחזקת. במשך הבישול, מצמצמים את החרך שבין המכסה לסיר ומווסתים את האש כלפי מטה, שישמרו הנוזלים המקוריים שהלכו והעשירו בטעם מבלי שנצטרך להוסיף מים חדשים שלא מכירים את המרק.
תמו שלוש שעות בישול.

מעבירים מחצית מהמרק למעבד המזון ומעבדים עד לקבלת קרם חלק. רגע, החיים יכולים להיות אפילו עוד יותר טובים. לא מחזירים את הקרם לסיר. מצטיידים בזר עלי מנגולד רעננים ומלח ים.
דמיינו עלי מנגולד ירוקים, רכים, מחליקים נמסים בפה בין העדשים שבקרם המהביל ומתפצחות בין השיניים כמו קוויאר.
קורעים ביד את העלים הירוקים מן הגבעול הלבן, משרים בקערה גדולה מלאה במי ברז קרירים, העלים צפים על פני המים, החול שוקע לקרקעית. מחליפים את המים שלוש פעמים.
עלי המנגולד נקיים מחול, מסננים ומוסיפים למרק שבסיר. אוטמים במכסה, אחרי חמש דקות, פותחים ומערבבים, כדי שהעלים ישקעו. עכשיו מוסיפים את המרק המעובד, מערבבים, מביאים לרתיחה עדינה, מוסיפים מלח, ומניחים להתבשל עוד כעשר דקות.
מרקמו של המרק כשל נזיד: דליל משל רוטב, סמיך משל מרק. תם הבישול.

שש קערות מלאות במרק המהביל, מזליפים מעט שמן זית, מגררים מעט פרמזן, ומגישים עם צנוניות חיות, בצלים ירוקים רעננים ולחם שחור קלוי, מרוח בחמאה ושום.
********************

מרק ברוקולי מוקרם


מצרכים:
ראש ברוקולי אחד טרי

ליטר מים

חצי בצל קצוץ

שתי כפות חמאה

שתי כפות שמנת מתוקה תנובה

כף אבקת מרק עוף

פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט מגורר

מרק ברוקולי מוקרם - אופן הכנה:
1. מבשלים את הברוקולי במים חמש דקות, מוציאים ומקררים.
2. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד שמזהיב, מכבים את האש.
3. מכניסים לבלנדר את הברוקולי , כוס ממי הבישול, שמנת מתוקה, אבקת מרק, פלפל ואגוז מוסקט וטוחנים לעיסה חלקה.
4. מביאים את מי הבישול הנותרים של הברוקולי לרתיחה, מוסיפים את הבצל המטוגן ומחית הברוקולי ומבשלים רבע שעה על אש נמוכה בלי כיסוי.
ראש ברוקולי אחד טרי ליטר מים חצי בצל קצוץ שתי כפות חמאה שתי כפות שמנת מתוקה תנובה כף אבקת מרק עוף פלפל שחור מעט אגוז מוסקט מגורר

בהצלחה
************************



מרק מוקרם ללא גבינה


רכיבים (10 מנות):
כף שמן זית
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום גדולות טחונות
3-2 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים קטנים קלופים וקצוצים
6 כוסות גדושות פרחי ברוקולי
תפוח אדמה גדול קצוץ (320 גרם לערך)
דלורית קטנה קצוצה (275 גרם לערך)
6 כוסות ציר ירקות
5 כפות שמרים תזונתיים (ניתן לרכוש בחנויות הטבע)
¼ כפית פלפל קאיין קצוץ (לא חובה)
¼ כפית קינמון קצוץ (לא חובה)
כפית מלח
פלפל שחור
להגשה: פפריקה מעושנת, לחם קלוי או קרוטונים.

הוראות הכנה:

1. הניחו סיר גדול על להבה בינונית, הוסיפו שמן, בצל ושום, תבלו עם מעט פלפל ומלח וערבבו מעט. הוסיפו בהדרגה סלרי, גזרים, ברוקולי, תפוח אדמה ודלורית, וזכרו לערבב מידי פעם בכדי שהתערובת לא תידבק לתחתית הסיר. לאחר מכן כסו את הסיר ובשלו את הירקות במשך 5-4 דקות, והנמיכו את האש במידת הצורך.

2. הסירו את המכסה והוסיפו את ציר הירקות. הביאו את המרק לנקודת רתיחה נמוכה, לאחר מכן הנמיכו את האש ללהבה נמוכה-בינונית, וכסו את הסיר בשנית. בשלו את המרק במשך 15-10 דקות, עד שתפוח האדמה והדלורית יתרככו.

3. כבו את האש, הסירו את המכסה מהסיר והניחו למרק להתקרר במשך 20-10 דקות לפחות. לאחר מכן העבירו בזהירות את המרק אל תוך בלנדר, והוסיפו שמרים תזונתיים, פלפל קאיין וקינמון (במידה ובחרתם להשתמש בשני האחרונים). ערבבו בזהירות את המרק בתוך הבלנדר במהירות נמוכה, ולאחר מספר ערבובים הגבירו את המהירות עד לקבלת תערובת סמיכה. תבלו עם פלפל ומלח לפי רצונכם. (תצטרכו לחלק את המרק למספר חלקים ולערבב כל אחד מהם בנפרד).

4. העבירו את התערובת הסמיכה שהתקבלה חזרה אל תוך סיר המרק, ערבבו היטב והוסיפו פלפל ומלח לפי רצונכם.

5. צקו את המרק לקערות, תבלו עם מעט פפריקה מעושנת והגישו עם לחם קלוי או קרוטונים.

תוכלו לאחסן את המרק הנותר בתוך צנצנות במקרר למשך שבוע.

❤כמובן שניתן להוסיף שמנת לבישול במקום נוזלים

בהצלחה







תגובות