המרות וטיפים לאפיה בפסח😍




 *המרות  וטיפים לאפיה בפסח*/ פרח גבסו


*הפוסט כהמלצה בלבד.

*חשוב לבדוק הכשרים רגישות
ואוכלי שרויה.

🍷כל מתכון לעוגה רגילה אפשר להמר ביחס 1:1.
בגלל דחיסות קמח המצות לעוגות..רצוי לחלק את כמות הקמח ולהחליף באפשרויות הבאות!
קורנפלור.
קמח תפוחי אדמה.
עמילן קינואה.
קמח אורז.
או בתוספות מושלמות לעוגה..
שקדים טחונים.
אגוזי לוז טחונים.
קוקוס.
אגוזי מלך טחונים.

🍷כשמשתמשים במתכון אך ורק בקמח מצות לעוגות..
כדאי להקפיד על כמות הנוזלים ואפילו להגדיל אותם מעט.

🍷כדאי לנפות את קמח מצה לעוגות..על מנת לקבל קמח עדין ורך..לקבלת מאפים אווריריים.

🍷כשאופים עוגיות לפסח עם חלבוני ביצה..רצוי לאפות בחום של 160 מעלות
על מנת לקבל עוגיה פחות יבשה!

🌹דוגמאות למאפים בפסח פרח גבסו🌹

*בראוניז*

אפשר להמר את הקמח ב 50% קמח תפוחי אדמה ו 50% קורנפלור.

*עוגות בחושות*

ניתן להמר ב 40% קורנפלור או קמח תפוחי אדמה ו 60% שקדים טחונים אגוזי לוז טחונים או קוקוס.
יש עוד נוסחה להמרת הקמח הרגיל לכל העוגות ..
1/3 כוס שקדים טחונים
1/3 כוס קמח תפוחי אדמה
1/3 כוס קמח מצות דק
מומלץ לטחון את התערובת על מנת לקבל עוגות אווריריות.


*בסיס לעוגות מוס*

אפשר לערבב קורנפלקס כשר לפסח עם שוקולד מומס או נוטלה וחמאה.

*קינוחי כוסות*

קונים עוגת וניל כשרות לפסח
טובלים בסירופ ביחס 1:1(כוס סוכר וכוס מים רתוחים)
קורצים לגודל הרצוי מסדרים בכוסות ומוסיפים..
פירות טריים..קצפות..מוס שוקולד וכו'.

*כדורי שוקולד*

מחליפים בעוגיות כשרות לפסח..ואפשר לשדרג ולהוסיף דגנים מצופים שוקולד.

*עוגת בסקוויטים*

גם בפסח אפשר להנות ולהכין כתחליף לבסקוויטים בעוגיות בוטנים או במצות טבולות בשמנת מתוקה.

*לחמניות של פסח*

כדי להעשיר את טעם הלחמניות מומלץ להוסיף לתערובת הקמח עשבי תיבול..
או גבינות קשות כמו פרמזן..פקורינו.
לשדרוג הלחמניות מומלץ להבריש בשמן זית ולפזר מלח גס לפני האפיה.

*בצק פריך*

להכנת בצק פריך ניתן לרכוש קמח ללא גלוטן כשר לפסח(ניתן למצוא ברשתות המזון)
ולהשתמש בו ביחס 1:1.

*בהצלחה*🌹

תגובות