פשטידת תרד ותפוחי אדמה😍
מצרכים:
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
200 גרם עלי תרד קצוצים גס (כ-4 כוסות דחוסות)
3 תפוחי אדמה- חצי בישול ולאחר מכן לגרד אותם
2 ביצים
3 כפות שמנת חמוצה/ גבינה לבנה/ קוטג'
חצי כוס קמח תופח
רבע כוס גבינה צהובה מגורדת
כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית 2 אינגליש קייק.
-מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים את עלי התרד ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שהם מצטמצמים ומאבדים מנפחם.
מסירים מהאש, סוחטים מעט את התערובת ומעבירים לקערה.
-מוסיפים לקערה את התפוח האדמה לאחר חצי בישול ולגרד אותם, הביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח כשר לפסח, גבנ"צ, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
-יוצקים את הבלילה לתבנית 2 אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות.
*יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני חיתוך.
מצרכים:
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
200 גרם עלי תרד קצוצים גס (כ-4 כוסות דחוסות)
3 תפוחי אדמה- חצי בישול ולאחר מכן לגרד אותם
2 ביצים
3 כפות שמנת חמוצה/ גבינה לבנה/ קוטג'
חצי כוס קמח תופח
רבע כוס גבינה צהובה מגורדת
כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית 2 אינגליש קייק.
-מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים את עלי התרד ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שהם מצטמצמים ומאבדים מנפחם.
מסירים מהאש, סוחטים מעט את התערובת ומעבירים לקערה.
-מוסיפים לקערה את התפוח האדמה לאחר חצי בישול ולגרד אותם, הביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח כשר לפסח, גבנ"צ, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
-יוצקים את הבלילה לתבנית 2 אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות.
*יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני חיתוך.
תגובות
הוסף רשומת תגובה