קי'צרי עירקי😍

קי'צרי עירקי( אורז עם עדשים כתומים) בריח משגע בבית
/ רחל פדידה

מצרכים:

2 כוסת אורז פרסי.

 חצי כוס חד פעמי קרה  שמן.
.
1 כוס עדשים כתומים

5 כוסות מיים

2 כפות רסק עגבניות רצוי פריכוז.
4 שיניי שום קצוצים עבה

כך שטוחה כמון..ולא איאפשר תוותר עליו..זה כל הטעם של הקוצרי.

כף מלח..או לפי הטעם פלפל  שחור רבע כפית.

אופן ההכנה;
להשרות את האורז ל..5 דקות במים.
לשטוף טוב את האורז   ולסנן.

לשטוף את העדשים .ולסנן.בסיר לשים את האורז ..העדשים הכתומים פלפל שחור

 המיים ..המלח..והרסק.
לערבב הכל עם כף ..לבשל כמו אורז רגיל על אש בינונית שהמיים מתחילים להספג להנמיך ל15 דקות.ולכבות שמוכן.

בינתיים לוקחים מחבט .שמים את השמן ..וברגע שהשמן ממש חם רותח.! להכניס את השום..לחצי דקה ואת הכמון..לכבות מייד..שלא ישרף .לשפוך..את השמן עם השום על האורז שבסיר..לסגור1 דקה לקבל טעמים.לערבב את האורז מלמטה כלפי מעלה ולסגור לעוד 10 דקות.לקבל את כל הטעמים.

בתאבון😃




תגובות