פנקייקים אפויים בתנור עם תוספות טעימות/ 10 דקות
פנקייק אפוי
מצרכים (כ-24 מיני פנקייק):
ביצה גדולה
3 כפות גדושות סוכר
3 כפות שמן
חצי כפית תמצית וניל
כוס חלב או מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
כוס קמח תופח
תוספות לבחירה: שוקולד צ'יפס, מקופלת קצוצה, ממרח שוקולד, בננה קצוצה, תותים קצוצים, פירות יער קפואים קצוצים.
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (מומלץ להשתמש בתבנית שקעים מסיליקון).
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה (אין לערבב יותר מידי אחרת מרקם הפנקייקים עלול להפגע).
-יוצקים כף מלאה מהתערובת לכל שקע (זה נראה מעט אבל זה תופח). מפזרים תוספות לפי הטעם ומכניסים לתנור החם למשך 10 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
*הערה: הפנקייקים יוצאים בעובי כ-1 ס"מ. אם רוצים אותם יותר עבים אפשר לצקת כף וחצי מהתערובת לכל שקע (קחו בחשבון שהכמות תהיה קטנה יותר וזמן האפיה עשוי להתארך ב-5 דקות). אם יש לכם תבנית מאפינס של 12 שקעים, אפשר להכין בפעמיים. חשוב לשמן את השקעים בשתי הפעמים.
אפשר להכין גם ללא תוספות ולהגיש עם סירופ מייפל.
קרדיט:
רותי מגל
תגובות
הוסף רשומת תגובה