פאי שוקולד😍

פאי שוקולד 🌷
בגרסת פרווה אבל אפשרי לחלוטין להמיר לחלבי.
מתכון
*******
לבצק הפריך-
200 גרם קמח
90 גרם נטורינה קוקוס או מחמאה
50 גרם אבקת סוכר
חצי כפית מלח
ביצה אחת
במעבד מזון עם להב מעבדים קמח, נטורינה, אבקת סוכר ומלח לפירורים. מוסיפים את הביצה ומעבדים לכדור בצק.עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה. מרדדים את הבצק לעלה בגודל תבנית הפאי, מחוררים עם מזלג את הבצק ומקפיאים חצי שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כעשר דקות רק את תחתית הבצק.
למלית -
200 גרם שוקולד מריר
170 מ"ל שמנת מתוקה צמחית
2 ביצים
2 כפות סוכר
רבע כפית מלח
כפית ברנדי
בזמן שתחתית הבצק נאפית בתנור, ממיסים את השוקולד והשמנת  בקערת זכוכית במיקרו.
מערבבים לתערובת חלקה ומוסיפים את שאר מצרכי המלית.
מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים את המלית. מכניסים לעוד 20 דקות אפיה. מוציאים לשעה קירור והתייצבות.
אפשרות ציפוי - ממיסים 100 גרם שוקולד עם חצי כוס שמנת מתוקה ושופכים על הפאי.


קרדיט:
רמה





תגובות