חג שמח לכולנו כרימון😍
*במיוחד לראש השנה*
לחמניות אישיות בצורת רימון.
#מצרכים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
כף מלח
3/4 כוס שמן
3 כוסות מים חמימים (בערך 200 מ"ל לכול כוס)
#אופן_ההכנה:
ללוש היטב את כל החומרים חוץ מהמלח. לאחר שנעשה בצק די אחיד להוסיף את כף המלח וללוש עוד כמה דקות עד שהבצק חלק ונעים למגע.
להתפיח כשעה במקום חם.
ליצור כדורים. לקחת כדור אחד ולרדד אותו בעובי של 1/3 ס"מ וממנו לקרוץ בעזרת חותכן כוכב כמספר הכדורים שיש. כדי להכניס במרכז בכדור את הכתר השתמשתי במזרק של "אקמולי" .
הנחתי את מרכז הכוכב על השפיץ של המזרק ודחפתי אותו באמצע הכדור בתנועה סיבובית שגרמה לכוכב להתרומם מעט וכך השוליים התרוממו לצורת כתר.
או לקחת חתיכה ולחתוך במספרים.
אפשר למרוח כל רימון בביצה טרופה. כדאי לפזר פרג במרכז הכתר שיראה ממש אמיתי.
אפייה בחום בינוני או עד שישחימו קלות.
בתיאבון ☺
שנה טובה
*במיוחד לראש השנה*
לחמניות אישיות בצורת רימון.
#מצרכים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
כף מלח
3/4 כוס שמן
3 כוסות מים חמימים (בערך 200 מ"ל לכול כוס)
#אופן_ההכנה:
ללוש היטב את כל החומרים חוץ מהמלח. לאחר שנעשה בצק די אחיד להוסיף את כף המלח וללוש עוד כמה דקות עד שהבצק חלק ונעים למגע.
להתפיח כשעה במקום חם.
ליצור כדורים. לקחת כדור אחד ולרדד אותו בעובי של 1/3 ס"מ וממנו לקרוץ בעזרת חותכן כוכב כמספר הכדורים שיש. כדי להכניס במרכז בכדור את הכתר השתמשתי במזרק של "אקמולי" .
הנחתי את מרכז הכוכב על השפיץ של המזרק ודחפתי אותו באמצע הכדור בתנועה סיבובית שגרמה לכוכב להתרומם מעט וכך השוליים התרוממו לצורת כתר.
או לקחת חתיכה ולחתוך במספרים.
אפשר למרוח כל רימון בביצה טרופה. כדאי לפזר פרג במרכז הכתר שיראה ממש אמיתי.
אפייה בחום בינוני או עד שישחימו קלות.
בתיאבון ☺
שנה טובה
תגובות
הוסף רשומת תגובה