עוגת לוטוס טעימה 😍

עוגת לוטוס

מצרכים:

2 חבילות עוגיות לוטוס-לתחתית ולקישוט
 100 גרם חמאה
 2 קופסאות שמנת מתוקה
 2 כוסות חלב
 2 אינסטנט פודינג וניל
 ממרח לוטוס

הכנה:

1.במעבד מזון מפוררים לפירורים(כמו בתמונה)את 2 חבילות העוגיות,את העוגיות המפוררות מחלקים לשני חלקים לא שווים(לשים ב2 קערות שונות-לחלק למשהו כמו  שלושת רבעי ורבע.)
{השלושת רבעי הולך לתחתית ואת הרבע לשים בצד ולשמור לקישוט.}

2.ממיסים את החמאה,מערבבים עם קערת השלושת רבעי פירורי ביסקוויט מערבבים ומשטחים בתבנית 24,מעבירים למקפיא.

3.לבנתיים מקציפים 2 שמנת מתוקה, כשהקצפת מעט מתמצקת מוסיפים לה חבילת אינסטנט פודינג פלוס כוס חלב ואז נותנים לזה להקציף ולהתמצק מעט ושוב מוסיפים הפעם את החבילה השנייה עם הכוס חלב השנייה עד לקצף קשה יחסית.(אני לא אוהבת להוסיף בבת אחת כדי לתת לקצפת לבנות  את עצמה לאט ובטוח:P)

4.מוציאים את התחתית מהמקפיא,שמים עליה את הקרם בעדינות כמה שאפשר,אני שמה שכבה קטנה שאדע שכל התחתית מכוסה ואז שמה את השאר,מיישרת בעדינות עם קלף.

5.ממיסים 30 שניות במיקרו ממרח לוטוס עד שנהיה נוזלי, ושופכים על הקצפת.מטים את התבנית קצת לצדדים (בעדינות!)עד שממרח הלוטוס מכסה את כל הקרם ולמקרר!

6. לאחר כמה שעות כשמתקשה קצת מוציאים, מניחים במרכז קערת פלסטיק(!!!!) לא כבדה כדי שלא תחרוץ את הציפוי וקטנה מקוטר העוגה ופשוט מפזרים את הרבע של הפרורי עוגיות שהשארנו בצד.

מוציאים את הקערה ומחזירים לעוד מספר שעות למקרר.

קרדיט:
מירית אופרי

כנסו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇
https://www.facebook.com/groups/742258442649993




תגובות