שמרים😍

שמרים😍
ממיסים בכוס 50 גרם שמרים טריים עם כפית סוכר וכפית קמח ו2 כפות מים רותחים מערבבים מכסים וזה תוסס מהר. 
במיקסר:
קילו קמח
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
וחלמון 1
חצי כוס שמן
וכוס 1 ו 3/4  כוסות מים חמימים
קליפת לימון מגורדת דק.

מאחדים כ 10 לישה במיקסר מהירות בין 5 ל 6.
מתפיחים פעמיים
מחלקים ל6 עיגולים .
פותחים למלבן ארוך ומורחים ממרח שוקולד אגוזיי לוז או ממרח אחר שאוהבים מגלגלים לצורת נקניק" עם סכין חותכים באמצע הבצק ויוצרים צורת בורג".מתפיחים שוב מורחים ביצה טורפה מלמעלה ואופים בחום 160 עד להזהבה.

הסירופ:
בסיר מחממים כוס סוכר
חצי כוס מים
כפית תמצית וניל
כפית רום
חצי לימון סחוט
מחממים עד שהסוכר נמס.

כשיוצאות העוגות מיד מורחים את הסירופ  .   
אני השתמשתי בתבניות אינגליש קייק.

קרדיט:
מיכל





תגובות