לחם שום
לחם שום
חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
3/4 כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה
תיבול:
חצי כוס שמן זית או חמאה מומסת
2 – 3 כפיות פטרוזיליה מיובשת
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
3 – 4 כפיות שום כתוש
כפית מלח גס (לפי הטעם להוסיף או להפחית)
אופן ההכנה:
1. לעבד את המצרכים לבצק, להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.
2. לרדד למלבן גדול, לחתוך לאצבעות בלי לרווח לערבב שמ"ז, שום, מלח ופטרוזילה, כאן מגיע הטריק: להבריש בנדיבות את האצבעות, כן כולן ביחד (חיים קלים) להעביר את האצבעות בנפרד לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 10 – 12 דקות או עד שהתחתית מזהיבה, כשהאצבעות יוצאות מהתנור להבריש אותן שוב (במידה וחסר שמ"ז להוסיף )
לטרוף
הערות:
ניתן להקפיא.
קרדיט:
הילה
לחם שום
חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
3/4 כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה
תיבול:
חצי כוס שמן זית או חמאה מומסת
2 – 3 כפיות פטרוזיליה מיובשת
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
3 – 4 כפיות שום כתוש
כפית מלח גס (לפי הטעם להוסיף או להפחית)
אופן ההכנה:
1. לעבד את המצרכים לבצק, להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.
2. לרדד למלבן גדול, לחתוך לאצבעות בלי לרווח לערבב שמ"ז, שום, מלח ופטרוזילה, כאן מגיע הטריק: להבריש בנדיבות את האצבעות, כן כולן ביחד (חיים קלים) להעביר את האצבעות בנפרד לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 10 – 12 דקות או עד שהתחתית מזהיבה, כשהאצבעות יוצאות מהתנור להבריש אותן שוב (במידה וחסר שמ"ז להוסיף )
לטרוף
הערות:
ניתן להקפיא.
קרדיט:
הילה
תגובות
הוסף רשומת תגובה