*_מיננה (מעמול) גירסה יוונית מבית אימי ע"ה_*
*_חומרים לבצק_*
קילו קמח פחות כוס
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
2 מרגרינה/מחמאה
1/3 כוס שמן
3/4 כוס מים
כל המידות הן בכוס זכוכית רגילה עם הידית
לשים יבשים לערבב להוסיף מחמאה ושמן ולפורר ממש כמו קוסקוס לפירורים גסים
להוסיף את המים וללוש בעדינות כמו שאתן עובדות עם בצק פריך (אם צריך להוסיף מעט קמח)עד שהבצק ממש רך ונעים למגע
*_המלית_*
1 1/2 חבילות תמרים דחוסים
2 כפיות קינמון
2 כפיות שטוחות ציפורן טחון
4 כפות שמן
4 כפות מים
במחבת על הגז לשים הכל לערבב עם כף עץ טוב טוב שיתאחה אחר כך לשים כפפה ביד ולערבב טוב טוב זה חם אך נעים
לקחת חתיכה מהבצק לפתוח בכף היד לשים כפית גדושה מהמלית לסגור ליצור דוגמה (את צד התפר לשים בתבנית) לאפות בחום בינוני גבוהה עד שזה מעט שזוף לצנן ולפזר בנדיבות אבקת סוכר
*הפעם הכנתי עם נוטרינה במקום הרגילה מחמאה
בהצלחה
קרדיט:
גרציה
*_חומרים לבצק_*
קילו קמח פחות כוס
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
2 מרגרינה/מחמאה
1/3 כוס שמן
3/4 כוס מים
כל המידות הן בכוס זכוכית רגילה עם הידית
לשים יבשים לערבב להוסיף מחמאה ושמן ולפורר ממש כמו קוסקוס לפירורים גסים
להוסיף את המים וללוש בעדינות כמו שאתן עובדות עם בצק פריך (אם צריך להוסיף מעט קמח)עד שהבצק ממש רך ונעים למגע
*_המלית_*
1 1/2 חבילות תמרים דחוסים
2 כפיות קינמון
2 כפיות שטוחות ציפורן טחון
4 כפות שמן
4 כפות מים
במחבת על הגז לשים הכל לערבב עם כף עץ טוב טוב שיתאחה אחר כך לשים כפפה ביד ולערבב טוב טוב זה חם אך נעים
לקחת חתיכה מהבצק לפתוח בכף היד לשים כפית גדושה מהמלית לסגור ליצור דוגמה (את צד התפר לשים בתבנית) לאפות בחום בינוני גבוהה עד שזה מעט שזוף לצנן ולפזר בנדיבות אבקת סוכר
*הפעם הכנתי עם נוטרינה במקום הרגילה מחמאה
בהצלחה
קרדיט:
גרציה
תגובות
הוסף רשומת תגובה