כתף של כבש ממולאת😍

כתף של כבש ממולאת😍

כתף נקייה רחוצה ויבשה יחסית:
200 גרם צנובר או פיסטוק או שקדים *קלויי* קצוצים גס:
3 בצלים גדולים פרוס דק לא טבעות:
שמן זית 250 גרם בשר טחון מעורב כבש ובקר:
צרור גדול של פטרוזליה קצוצה *חבילה של המהדרין בדיוק יוצא*
7 שיני שום כתושות:
2 ביצים מלח פלפל ובהרט ומעט אבקת מרק בצל:
מערבבים היטב:
רוטב!!! 4\3 כוס יין אדום 4\3 כוס מים פפריקה פלפל שחור גרוס:
2 שיני שום כתוש:
ההכנה!! לטגן בשמן בצל זהוב עדין לא להשחים:
להוסיף תוך כדי טיגון ערבוב את הבשר עד שמחליף צבע:
לצנן להוסיף את יתר המרכיבים חוץ מ.....2 שיני שום:
משטחים את הבשר מורחים את שיני השום ששמרנו ומפזרים את העיסה מעל: מגלגלים וכורכים היטב קושרים בחוט קשירה!!
מחממים שמן זית בסיר רחב שיכול להכיל את הגלילה בנוחות:
מזהיבים את הגלילה מכל הצדדים *לא לחרוך*
מוסיפים את הנוזלים והתבלינים מנמיכים להבה ומבשלים בין 50 עד 60 דקות *אם חסר נוזלים מוסיפים מים רותחים בלבל*
להוציא מהנוזל לצנן כמה שעות במקרר להוציא את החוט ולפרוס:
מסדרים את הפרוסות בפיירקס *לא בחד פעמי* מפזרים את הרוטב שנקרש מעל!!! אם לפלטת שבת אז לעטוף ולשים בפלטה אם זה ביום חול לאפות בתנור בערך 2\1 שעה בפלטה יותר בתאבון
ובהצלחה

קרדיט:
גרציה מוסטקיס עמירה





תגובות