מפרום טרופוליטאי אורגינל😍
*לתערובת הבשר*
קילו בשר טחון 1 פעם
2 חבילות פטרוזליה נקיה וקצוצה *הירק ללא חרקים שקית לא גדולה לכן 2*
5 שיני שום וכפית פפריקה חריפה או 1 כף אריסה ביתית *הכי טוב אריסה*
4 בצלים קצוצים בפוד פרוססור 1/3 לחם שחור או לבן (לא חלה) יבש רטוב וסחוט זה נותן אוורריות לבשר *אם אין אז פירורי לחם הרגיל הדק*
3 ביצים כפית שטוחה פלפל שחור כפית תבלין למפרום *חררצ'* של פרג
קורט קינמון שזה נותן את הניחוח גרידת אגוז מוסקט כפית מלח *לפי הטעם* ללוש בעדינות כמו לבצק עדין
לקלף תפו"א בדרך כלל כל תפו"א פורסים ל....3 פרוסות לאורך עבות לפתוח כל פרוסה כמעט עד הסוף *כמו נעל שנפתח לה הפה חהחהחה* ככה לעשות עם כמה תפו"א ולשמור במים נקיים עד ההכנה
לסנן ולמלא בנדיבות מעיסת הבשר
*ביינתים להכין ככה*
לטרוף 3-4 ביצים עם מעט מלח ו....1/4 כוס מים 1 כף גדושה רסק עגבניות לטרוף טוב טוב עד שהרסק נמס.
לטבול את המפרום המוכן בקמח נקי אחר כך לטבול בבלילת הביצים ולטגן בשמן חם מאוד אך לא רותח
בסיר רחב לפזר פרוסות דקיקות של תפו"א ולשים מעל את המפרום המטוגן לערבב 2 כפות רסק עם 2 כוסות מים רותחים מלח וכף פפריקה רגילה לערבב טוב עד שהרסק נמס לשים את הסיר בגז לשפוך מעל את המים עם הרסק להוסיף מים רותחים שלא יגיעו לסוף המפרום לפזר 4....5 עלי דפנה לכסות כשרותח להנמיך גז נמוך הכי שאפשר ולבשל עד שהמזלג נכנס בקלות בתפו"א *ניתן להכין באותה שיטה רק ללא תפו"א*
בשאריות של הביצה מוסיפים מעט קמח יוצרים בלילה ומטגנים בסוף טיגון המפרום
זאת העג'ה שלנו
*אני מכפילה את כמות הביצים הרסק והמים ומכינה בסוף את העג'ה זה מקבל את טעם הבשר*
בהצלחה
קרדיט:
גרציה מוסטקיס עמירה
הצטרפו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇
https://www.facebook.com/groups/742258442649993
*לתערובת הבשר*
קילו בשר טחון 1 פעם
2 חבילות פטרוזליה נקיה וקצוצה *הירק ללא חרקים שקית לא גדולה לכן 2*
5 שיני שום וכפית פפריקה חריפה או 1 כף אריסה ביתית *הכי טוב אריסה*
4 בצלים קצוצים בפוד פרוססור 1/3 לחם שחור או לבן (לא חלה) יבש רטוב וסחוט זה נותן אוורריות לבשר *אם אין אז פירורי לחם הרגיל הדק*
3 ביצים כפית שטוחה פלפל שחור כפית תבלין למפרום *חררצ'* של פרג
קורט קינמון שזה נותן את הניחוח גרידת אגוז מוסקט כפית מלח *לפי הטעם* ללוש בעדינות כמו לבצק עדין
לקלף תפו"א בדרך כלל כל תפו"א פורסים ל....3 פרוסות לאורך עבות לפתוח כל פרוסה כמעט עד הסוף *כמו נעל שנפתח לה הפה חהחהחה* ככה לעשות עם כמה תפו"א ולשמור במים נקיים עד ההכנה
לסנן ולמלא בנדיבות מעיסת הבשר
*ביינתים להכין ככה*
לטרוף 3-4 ביצים עם מעט מלח ו....1/4 כוס מים 1 כף גדושה רסק עגבניות לטרוף טוב טוב עד שהרסק נמס.
לטבול את המפרום המוכן בקמח נקי אחר כך לטבול בבלילת הביצים ולטגן בשמן חם מאוד אך לא רותח
בסיר רחב לפזר פרוסות דקיקות של תפו"א ולשים מעל את המפרום המטוגן לערבב 2 כפות רסק עם 2 כוסות מים רותחים מלח וכף פפריקה רגילה לערבב טוב עד שהרסק נמס לשים את הסיר בגז לשפוך מעל את המים עם הרסק להוסיף מים רותחים שלא יגיעו לסוף המפרום לפזר 4....5 עלי דפנה לכסות כשרותח להנמיך גז נמוך הכי שאפשר ולבשל עד שהמזלג נכנס בקלות בתפו"א *ניתן להכין באותה שיטה רק ללא תפו"א*
בשאריות של הביצה מוסיפים מעט קמח יוצרים בלילה ומטגנים בסוף טיגון המפרום
זאת העג'ה שלנו
*אני מכפילה את כמות הביצים הרסק והמים ומכינה בסוף את העג'ה זה מקבל את טעם הבשר*
בהצלחה
קרדיט:
גרציה מוסטקיס עמירה
הצטרפו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇
https://www.facebook.com/groups/742258442649993
תגובות
הוסף רשומת תגובה