*_טרוודוס_*
*_הבצק_*
קילו פחות כוס קמח
2 סוכר וניל
2 אבקת אפיה
2 מחמאה/מרגרינה
1/3 כוס שמן
3/4 כוס מים פושרים
לשים יבשים ולערבב
להוסיף מרגרינה ושמן ולערבב לפורר שיצאו פירורים כמו לקוסקוס
להוסיף את המים ולאסוף לבצק לא ללוש יותר מידי רק עד שזה בצק רך ונעים למגע
*_בשום אופן לא במיקסר_*
*_מלית הפיצוחים_*
10 כפות גדושות בוטנים קלויים ומקולפים וטחונים גס
10 כפות שקדים קלויים טחונים גס
10 כפות אגוזי מלך טחונים גס
10 כפות קוקוס
150 גרם צנוברים קלויים קלות שלמים
2 חופני צימוקים כהים
10 כפות אגוזי אילסרים/בונדוק או פיסטוק
2 סוכר וניל
כפית קינמון
מעט ג'ינג'ר טחון
2 מצקות של סירופ סוכר משובח
ביצה אחת (לא חייב אך זה מגבש)
לערבב הכל יחד לתת לנוח מעט ולמלא
זה מתאים לאוזני המן
לטרוודוס
לסיגרים
לבקלאוובה
אני הכנתי מזה כפול
*_הסירופ_*
בסיר רחב ומעט עמוק מבשלים
4 כוסות סוכר
4 כוסות מים
חצי לימון סחוט
כפית קינמון
אם יש כמה עלי גרניום רחניים (עטר)
כף תמצית שקדים
מבשלים כ......10 דקות מוציאים למלית
ממלאים כשהמלית צוננת
אופים בחום בינוני לצבע זהוב
בינתיים כשזה בתנור ממשיכים לבשל את הסירופ עוד 20 דקות ומכבים גז
מיד כשהן יוצאות חמות שמים כמה בסירופ ומרטיבים מכל הצדדים טוב טוב שישתו מהסירופ
מעבירים לקופסא שיהיה אפשר להפוך שתכיל משני צדדיה עומק *_לי יש מיוחדת של טפרוואר_*
ככה עושים עם כולם ואת הסירפ שנשאר שופכים על כל הטרוודוס סוגרים והופכים קופסא
אחרי שעתיים הופכים שוב ככה עושים כל שעתיים שלוש כמה פעמים
מכניסים לקירור זה טעים טעים
בהצלחה
קרדיט:
גרציה מוסטקיס עמירה
הצטרפו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇
https://www.facebook.com/groups/742258442649993
*_הבצק_*
קילו פחות כוס קמח
2 סוכר וניל
2 אבקת אפיה
2 מחמאה/מרגרינה
1/3 כוס שמן
3/4 כוס מים פושרים
לשים יבשים ולערבב
להוסיף מרגרינה ושמן ולערבב לפורר שיצאו פירורים כמו לקוסקוס
להוסיף את המים ולאסוף לבצק לא ללוש יותר מידי רק עד שזה בצק רך ונעים למגע
*_בשום אופן לא במיקסר_*
*_מלית הפיצוחים_*
10 כפות גדושות בוטנים קלויים ומקולפים וטחונים גס
10 כפות שקדים קלויים טחונים גס
10 כפות אגוזי מלך טחונים גס
10 כפות קוקוס
150 גרם צנוברים קלויים קלות שלמים
2 חופני צימוקים כהים
10 כפות אגוזי אילסרים/בונדוק או פיסטוק
2 סוכר וניל
כפית קינמון
מעט ג'ינג'ר טחון
2 מצקות של סירופ סוכר משובח
ביצה אחת (לא חייב אך זה מגבש)
לערבב הכל יחד לתת לנוח מעט ולמלא
זה מתאים לאוזני המן
לטרוודוס
לסיגרים
לבקלאוובה
אני הכנתי מזה כפול
*_הסירופ_*
בסיר רחב ומעט עמוק מבשלים
4 כוסות סוכר
4 כוסות מים
חצי לימון סחוט
כפית קינמון
אם יש כמה עלי גרניום רחניים (עטר)
כף תמצית שקדים
מבשלים כ......10 דקות מוציאים למלית
ממלאים כשהמלית צוננת
אופים בחום בינוני לצבע זהוב
בינתיים כשזה בתנור ממשיכים לבשל את הסירופ עוד 20 דקות ומכבים גז
מיד כשהן יוצאות חמות שמים כמה בסירופ ומרטיבים מכל הצדדים טוב טוב שישתו מהסירופ
מעבירים לקופסא שיהיה אפשר להפוך שתכיל משני צדדיה עומק *_לי יש מיוחדת של טפרוואר_*
ככה עושים עם כולם ואת הסירפ שנשאר שופכים על כל הטרוודוס סוגרים והופכים קופסא
אחרי שעתיים הופכים שוב ככה עושים כל שעתיים שלוש כמה פעמים
מכניסים לקירור זה טעים טעים
בהצלחה
קרדיט:
גרציה מוסטקיס עמירה
הצטרפו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇
https://www.facebook.com/groups/742258442649993
תגובות
הוסף רשומת תגובה