*בסבוסה (רק נשיקה במיצרית) עוגת סולת מעולה*
לתבנית 32+26
*החומרים*
1.1/2 כוסות סולת 220 גרם
1כוס קמח 140 גרם
1 שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס סוכר רגיל 210 גרם
1 כוס קוקוס 100 גרם
3/4 כוס 75 גרם שקדים קלויים קלות וקצוצים דק או טחונים גס
כוס צימוקים קטנים
*לא חייב אך רצויי*
6 ביצים
1/2 כוס שמן
100 גרם מחמאה מומסת
1כוס 250 מ"ל מיץ תפוזים *כן אפשר מבקבוק אך משובח*
קליפה מגוררת מתפוז גדול בעונה אם לא אז מלימון ענק
*סירופ*
1 כוס מים
1 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
וחצי לימון ככה איך שזה חצויי
*לקישוט*
1/2 כוס קוקוס לבן
*ההכנה*
מערבבים את היבשים יחד ללא קליפת הלימון
מקציפים את הביצים השלמות קלות עם מעט סוכר מוסיפים את השמן והמחמאה המומסת מוסיפים את הקליפה המגוררת ואת מיץ התפוזים מערבלים לבלילה אחידה
מוסיפים את היבשים ומערבבים בעדינות לאיחויי החומרים יוצקים לתבנית משומנת חד פעמית ואופים בתנור שחומם מראש ל...180 מעלות בערך כ...25 דקות עד העוגה מזהיבה ויציבה למגע
כשהעוגה בתנור מכינים את הסירופ
מביאים הכל יחד לרתיחה על להבה גדולה מנמיכים
*כאן ניתן להוסיף מסטיק יווני שמוסיף מלא ארומה*
*או כף של מיי זהר* ומבשלים כ...10 דקות נוספות עד שקצת מסמיך
כשהעוגה חמה והסירופ חם מחוררים ופורסים את העוגה ומזלפים על פני העוגה את הסירופ עד שכל העוגה שותה את הסירופ
לצנן מעט ולפזר בנדיבות קוקוס לחתוך/לחזק חיתוך כשהעוגה פושרת
אני מכינה בתבנית חד פעמי ענקית מנה כפולה ומקפיאה נשמרת טוב גם בקירור
בתאבון
בהצלחה
קרדיט:
גרציה
הצטרפו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇
https://www.facebook.com/groups/742258442649993
לתבנית 32+26
*החומרים*
1.1/2 כוסות סולת 220 גרם
1כוס קמח 140 גרם
1 שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס סוכר רגיל 210 גרם
1 כוס קוקוס 100 גרם
3/4 כוס 75 גרם שקדים קלויים קלות וקצוצים דק או טחונים גס
כוס צימוקים קטנים
*לא חייב אך רצויי*
6 ביצים
1/2 כוס שמן
100 גרם מחמאה מומסת
1כוס 250 מ"ל מיץ תפוזים *כן אפשר מבקבוק אך משובח*
קליפה מגוררת מתפוז גדול בעונה אם לא אז מלימון ענק
*סירופ*
1 כוס מים
1 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
וחצי לימון ככה איך שזה חצויי
*לקישוט*
1/2 כוס קוקוס לבן
*ההכנה*
מערבבים את היבשים יחד ללא קליפת הלימון
מקציפים את הביצים השלמות קלות עם מעט סוכר מוסיפים את השמן והמחמאה המומסת מוסיפים את הקליפה המגוררת ואת מיץ התפוזים מערבלים לבלילה אחידה
מוסיפים את היבשים ומערבבים בעדינות לאיחויי החומרים יוצקים לתבנית משומנת חד פעמית ואופים בתנור שחומם מראש ל...180 מעלות בערך כ...25 דקות עד העוגה מזהיבה ויציבה למגע
כשהעוגה בתנור מכינים את הסירופ
מביאים הכל יחד לרתיחה על להבה גדולה מנמיכים
*כאן ניתן להוסיף מסטיק יווני שמוסיף מלא ארומה*
*או כף של מיי זהר* ומבשלים כ...10 דקות נוספות עד שקצת מסמיך
כשהעוגה חמה והסירופ חם מחוררים ופורסים את העוגה ומזלפים על פני העוגה את הסירופ עד שכל העוגה שותה את הסירופ
לצנן מעט ולפזר בנדיבות קוקוס לחתוך/לחזק חיתוך כשהעוגה פושרת
אני מכינה בתבנית חד פעמי ענקית מנה כפולה ומקפיאה נשמרת טוב גם בקירור
בתאבון
בהצלחה
קרדיט:
גרציה
הצטרפו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇
https://www.facebook.com/groups/742258442649993
תגובות
הוסף רשומת תגובה