*_מקרוט/מקרוד_*
*חומרים לבצק*
1 ק"ג סולת נקי
כוס קמח + כף
4\1 1 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כף גרידת תפוז
2\1 1 כוסות שמן חם
1 1/2 כוסות מים *אני שמה חצי מיץ תפוזים משובח וחצי מים* *הפעם שמתי הכל מיץ שווה יותר*
*למילוי*
1 1/2 חבילות תמרים דחוסים
כף חררצ'
כפית קינמון חצי כפית ציפורן
1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן
*לסירופ*
4 כוסות סוכר
2 כוסות מיץ תפוזים מיץ מחצי לימון כולל הלימון עצמו
2 כוסות מים
כמה עלה עטרה
כמה טיפות מי זהר
*ההכנת הסירופ*
בסיר רחב להביא לרתיחה את כל החומרים להמשיך ולבשל בערך 20 דקות
זה לא צריך להיות צמיגי כלל אלה סירופ יפה וזהוב
*הכנת הבצק*
מערבבים בקערה את הסולת הקמח אבקת האפיה, הוניל, השמן והמים. או המיץ לשים לבצק רך ונעים
להניח בצד עד הכנת המלית
*המילוי*
מערבבים את התמרים עם מים שמן והתבלינים לעיסה חלקה
*אפשר לגבש על האשעד רכות*
*צורת המקרוט* מניחים על כף היד מעט מתערובת הסולת ומשטחים מוסיפים כף מעיסת התמרים ומכסים בעיסת בצק הסולת . ובעזרת סכין חורצים על כל מקרוט סימנים שתי וערב אלכסוניים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור
*או שיטה אחרת קלה יותר שהפעם הכנתי כך*
לפתוח עם כף היד חלק מהבצק על השולחן למלבן לא דק ולא עבה
*הבצק נוטף שמן זה בסדר*
למרוח חלק מהתמרים על כל המלבן ולגלגל לרולדה שמנמונת
לפרוס לעצב לאליפסה ולחתוך בסכין משוננת שתי וערב
לשים בתבנית על נייר אפיה ולאפות בחום של 180 מעלות עד שמתחיל להזהיב בערך 30 דקות *לא להשחים*
כשהתנור עובד להכין את הסירופ
לטבול בסירופ זה וזה חם
לשים כעשר יחידות ולהכניס/לדחוס אותם בעדינות לסירופ עם כף מחוררת להפוך ושוב לדחוס עם הכף ככה עד שהעוגית סופגת מהרוטב הכל על סף רתיחה
להוציא לתבנית/מגש
ולצנן
לפזר סוכריות צבעוניות או שומשום
*יצא טעים טעים ערכתי מחדש את המתכון*
בהצלחה
קרדיט:
גרציה מוסטקיס עמירה
*חומרים לבצק*
1 ק"ג סולת נקי
כוס קמח + כף
4\1 1 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כף גרידת תפוז
2\1 1 כוסות שמן חם
1 1/2 כוסות מים *אני שמה חצי מיץ תפוזים משובח וחצי מים* *הפעם שמתי הכל מיץ שווה יותר*
*למילוי*
1 1/2 חבילות תמרים דחוסים
כף חררצ'
כפית קינמון חצי כפית ציפורן
1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן
*לסירופ*
4 כוסות סוכר
2 כוסות מיץ תפוזים מיץ מחצי לימון כולל הלימון עצמו
2 כוסות מים
כמה עלה עטרה
כמה טיפות מי זהר
*ההכנת הסירופ*
בסיר רחב להביא לרתיחה את כל החומרים להמשיך ולבשל בערך 20 דקות
זה לא צריך להיות צמיגי כלל אלה סירופ יפה וזהוב
*הכנת הבצק*
מערבבים בקערה את הסולת הקמח אבקת האפיה, הוניל, השמן והמים. או המיץ לשים לבצק רך ונעים
להניח בצד עד הכנת המלית
*המילוי*
מערבבים את התמרים עם מים שמן והתבלינים לעיסה חלקה
*אפשר לגבש על האשעד רכות*
*צורת המקרוט* מניחים על כף היד מעט מתערובת הסולת ומשטחים מוסיפים כף מעיסת התמרים ומכסים בעיסת בצק הסולת . ובעזרת סכין חורצים על כל מקרוט סימנים שתי וערב אלכסוניים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור
*או שיטה אחרת קלה יותר שהפעם הכנתי כך*
לפתוח עם כף היד חלק מהבצק על השולחן למלבן לא דק ולא עבה
*הבצק נוטף שמן זה בסדר*
למרוח חלק מהתמרים על כל המלבן ולגלגל לרולדה שמנמונת
לפרוס לעצב לאליפסה ולחתוך בסכין משוננת שתי וערב
לשים בתבנית על נייר אפיה ולאפות בחום של 180 מעלות עד שמתחיל להזהיב בערך 30 דקות *לא להשחים*
כשהתנור עובד להכין את הסירופ
לטבול בסירופ זה וזה חם
לשים כעשר יחידות ולהכניס/לדחוס אותם בעדינות לסירופ עם כף מחוררת להפוך ושוב לדחוס עם הכף ככה עד שהעוגית סופגת מהרוטב הכל על סף רתיחה
להוציא לתבנית/מגש
ולצנן
לפזר סוכריות צבעוניות או שומשום
*יצא טעים טעים ערכתי מחדש את המתכון*
בהצלחה
קרדיט:
גרציה מוסטקיס עמירה
תגובות
הוסף רשומת תגובה