חריימה טריפוליטאי חגיגי😍

חריימה טריפוליטאי חגיגי

כדאי להכין את המנה עד יומיים טרום ההגשה, טעמה רק משתבח.

*_חומרים ל-6 מנות_*
ראש שום כתוש
4 כפות שמן זית איכותי
2 כוסות מים
3 כפות גדושות של רסק 28%
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
2 כפות פפריקה חריפה –(אפשרי פלפל צ'ומה)
כפית קימל טחון
כפית כמון טחון
מלח לפי טעם
6 חתיכות דג ים / לוקוס/בורי/לברק (אפשר להשתמש בדג אחר אבל הטעם יוצא שונה )

*_אופן ההכנה_*
משרים את הדג במלח גס לימון וחומץ כחצי שעה
1. בסיר רחב ונמוך מחממים שמן שמים את שום קולים קלות לא להשחים
מוסיפים את הרסק, הפפריקה המתוקה, והפפריקה החריפה/פלפל צ'ומה ומטגנים ומאחים כ ו ריב מוסיפים 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה
2. לאחר שהרוטב מוכן

*_איך יודעים השמן צף והצבע חום בורדו_* מנמיכים את האש למינימום ולבשל עוד רבע שעה עד להסמכה של הרוטב. מידי פעם מערבבים ומוודאים שהרוטב לא נדבק בתחתית הסיר במידה והרוטב נדבק יש להוסיף כרבע כוס מים ולערבב

3. לאחר כ-20 דקות מוסיפים את הכמון והקימל ומערבבים. מוסיפים את הדג המסונן ומניחים אותו בסיר בשכבה אחת אפשר בחפיפה כמו רעפים
מנערים את הסיר לא נוגעים במזלג
4. הרוטב אמור להגיע עד שפת הדג  במידה וחסרים מים יש להוסיךף בזהירות לפני שלב הכנסת הדגים לא מוסיפים כשהדג בפנים
5. מבשלים עם הדג כ....15  דקות לא יותר מגישים וזוללים עם חלה טריה טריה יאמי
*כול דג מתאים לזה
בהצלחה

קרדיט:
גרציה מוסטקיס עמירה




תגובות