*_מגולגלות עם מליתות שוות_*
*_לבצק_*
1 כוס שמן
1 מחמאה
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1 כוס מיץ תפוזים
קורט מלח
קילו קמח פחות כוס
*_ההכנת הבצק_*
לשים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד ורך אם חסר קמח להוסיף בהדרגה עוד קמח
מצננים שעה
ומרדדים בין 2 דפי אפיה
*_מלית חלבה_*
מכינים טחינה מעורבבת עם סילאן לממרח במרקם שמנת
מורחים בנדיבות על העלה ומפזרים מעל מלא חלבה מגוררת ומגלגלים
*_מלית שחיתות קריספית_*
מערבבים כוס סוכר
100 גרם קוקוס
100 גרם שוקולד מגורר
*הכמות מספיקה לשלוש רולדות*
מפזרים בנדיבות על העלה ומגלגלים
*_לטרוף ביצה במעט מים טיפת חומץ וטיפת שמן למרוח על הרולדות ולפזר סוכר חום מעל_*
לפרוס רק סימונים עדינים אלכסוניים *בשום אופן לא עד הסוף כי המלית נמסה ומתפזרת* לאפות בתנור חם על 175 מעלות עד זהוב שזוף
לצנן מעט
ולפרוס עד הסוף בעודן חמים מעט
מלית השוקולד בטעם ממש מיוחד
אבי ע"ה היה אומר כשמשהו היה משובח
ספורה דה וינו
בטעם של יין
בהצלחה
קרדיט:
גרציה מוסטקיס עמירה
*_לבצק_*
1 כוס שמן
1 מחמאה
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1 כוס מיץ תפוזים
קורט מלח
קילו קמח פחות כוס
*_ההכנת הבצק_*
לשים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד ורך אם חסר קמח להוסיף בהדרגה עוד קמח
מצננים שעה
ומרדדים בין 2 דפי אפיה
*_מלית חלבה_*
מכינים טחינה מעורבבת עם סילאן לממרח במרקם שמנת
מורחים בנדיבות על העלה ומפזרים מעל מלא חלבה מגוררת ומגלגלים
*_מלית שחיתות קריספית_*
מערבבים כוס סוכר
100 גרם קוקוס
100 גרם שוקולד מגורר
*הכמות מספיקה לשלוש רולדות*
מפזרים בנדיבות על העלה ומגלגלים
*_לטרוף ביצה במעט מים טיפת חומץ וטיפת שמן למרוח על הרולדות ולפזר סוכר חום מעל_*
לפרוס רק סימונים עדינים אלכסוניים *בשום אופן לא עד הסוף כי המלית נמסה ומתפזרת* לאפות בתנור חם על 175 מעלות עד זהוב שזוף
לצנן מעט
ולפרוס עד הסוף בעודן חמים מעט
מלית השוקולד בטעם ממש מיוחד
אבי ע"ה היה אומר כשמשהו היה משובח
ספורה דה וינו
בטעם של יין
בהצלחה
קרדיט:
גרציה מוסטקיס עמירה
תגובות
הוסף רשומת תגובה