פסטיצ'ו חלבי😍

*_פסטיצ'ו חלבי המצאה שלי_*😍
*החומרים*
2 חבילות של פסטה קצרה ורחבה
כף גדושה אריסה בייתית
קופסא של עגבניות מרוסקות
*לא הענקית*
1 גוש גבינת פטה 5%
1 גוש גבינה בולגרית 5%
מוצרלה מגוררת לפחות 400 גרם 250 לפסטה *היתר מפזרת מעל הכל*
200 גבינה קשה פיקנטית כמו
פיקורינו או פרמיזנו הכל לגרר גס  *_אני שמה גם וגם_*
200 גבינת קשקאוול מגוררת
3 ביצים

*_לבשאמל_*
חמאה של 200 גרם
5 כפות קמח גדושות
1 קופסאת שמנת לבישול
חלב כמה שסוחב

*_ההכנה_*
להכין את הבשאמל
להמיס את החמאה להוסיף את הקמח לערבב במהירות שלא יהיו גושים
לשים את ההשמנת לבישול לערבב טוב ולהוסיף בהדרגה את החלב כל פעם מעט
לערבב ולבשל על אש נמוכה להוסיף חלב תוך עירבוב מסיבי עד שנוצר כמו דייסה שנותנים לתינוק לא סמיך
לצנן ולהוסיף אגוז מוסקט מגורר 2 ביצים להוסיף לערבב עד שהביצה נבלעת ואז את השנייה
להמליח

*_הפסטה_*
 לבשל את הפסטה עם מלא מים רותחים עד שזה על דנטה נגיס
לסנן לשטוף קלות ולסנן מעט
לשים 2/3  מהבשמל בתוך הפסטה לערבב טוב טוב
להוסיף את העגבניות והאריסה
ולהוסיף את כל הגבינות המגוררות ואת הביצים לערבב טוב טוב
לחלק לתבניות מרוססות בשמן למרוח את יתרת הבשמל ולפזר את גבינת המוצרלה ולאפות בחום בינוני עד שזה שחום יפה
*_לפני האפיה אפשר לחתוך לא להוציא מהתבנית  לעטוף טוב טוב ולהקפיא עד 3 חודשים_* כשרוצים חתיכה חובטים את התבנית ומפרידים את הכמות שרוצים
*כי זה חתוך מראש וקל להפריד*
להפשיר הפשרה מלאה ולאפות
בהצלחה

קרדיט:
גרציה מוסטקיס עמירה

*לא חייב את הגבינות שכתבתי
העיקר שיהיה גבינה מותכת כל שהיא






תגובות