15 מתכונים לסוכרתיים 😍


הצטרפו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇
https://www.facebook.com/groups/742258442649993


15 מתכונים ללא סוכר:

1.) עוגת ביסקוויטים לחולי סוכרת/ אתי כחלון צייטלר
מתכון / לתבנית גדולה:
שרוול דק של בסקויט פתי בר ללא סוכר..(אפשר לוותר ולהכין את העוגה ללא תחתית).
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות...
תרסיס שמן....
..............
לרסס בתרסיס שמן את התבנית להניח צמוד מאד שכבה אחת של פתי על התבנית ....
לפזר באופן אחיד מעל את קוביות החמאה...
להכניס לתנור בחום של 180 מעלות עד שהחמאה נמסה וניספגת בבסקויט.
להוציא את התבנית מהתנור.
...........
להכניס לקערה עמוקה
אחד ק'ג גבינה לבנה 9%
2 גביעי שמנת חמוצה 15% שומן
גרידה מלימון שלם גדול או שניים קטנים
כף וחצי תמצית וניל
חצי כוס שמן
כף וחצי סוכרלוז נוזלי או כוס ספלנדה או כוס סוכרה דיאט
2 כפות מלאות קמח קוקוס טבעי
2 כפות מלאות קמח שקדים טבעי
..........
לטרוף במטרפה ידנית את כל החומרים
ולשבור פנימה בזה אחר זה חמש ביצים מידה XL
כל פעם ביצה אחת.
בשום אופן  לא לשבור את כל הביצים ביחד לקערה.
ביצה ולטרוף....ביצה ולטרוף עד שמסיימים את כל הכמות ומקבלים תערובת חלקה ודלילה.
.........
לצקת את התערובת על התחתית שהכנו מבעוד מועד....ולפזר מעל באופן אחיד 3/4 כוס קוקוס טחון טבעי ובעזרת מזלג לערבב אותו בעדינות בתנועות סיבוביות בתערובת הגבינה...
להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות. וברגע
שמכניסים את העוגה לאפייה להוריד את הטמפרטורה ל 170.
לאפות את העוגה שעה בדיוק.
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים לעוד מחצית השעה.
להוציא את העוגה מהתנור ולצנן לגמרי על רשת לא על השולחן ישירות.
...........
להקציף 500 מיליליטר שמנת להקצפה של תנובה חלבית בלבד(היא אינה מכילה סוכר) 38% שומן
עם כף סוכרלוז נוזלי או רבע כוס ספלנדה או רבע כוס סוכרה דיאט...לקצף יציב מאד ולמרוח אותו על העוגה הקרה.
לכסות את התבנית ולשמור במקרר לפחות חמש שעות לפני ההגשה.
אני ממליצה מאד להכין את העוגה בתבנית גדולה ועמוקה בכדי שניתן יהייה לכסות אותה בנייר כסף מבלי לפגוע בקצפת על העוגה.
__________________________________

2.) 🍪עוגיות שוקולד צ׳יפס קמח כוסמין🍪/ גלי וויל

וידוי קטן: אני בהיריון מתקדם, הרצון למתוקים גובר ולא פשוט לשמור על אורח חיים עם מינימום פחמימות
לכן אני מחפשת כמה שיותר פתרונות שיהיו לפחות בריאים יותר מג׳אנק שמוכרים בחנויות....

טוב אז עכשיו למה שבאת מעניין
👩🏻‍🍳מה צריך?

8 כפות קמח כוסמין
1 ביצה
4 כפות ממרח שקדיה
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1 כפית סילאן
חופן שוקולד צ׳יפס

👩🏻‍🍳ואיך מכינים?

תנור מחומם 180 מעלות
בידיים רטובות יוצרים כדור מהתערובת
משטחים על המגש
10 דקות בתנור
הופכים ועוד 5 דקות

ספרו איך יצא...
🍪🍪🍪🍪🍪
________________________

3.) בא לכם להרגיש הודו?
🇮🇳🇮🇳🇮🇳🇮🇳🇮🇳🇮🇳🇮🇳🇮🇳
דאל עדשים כתומות/ גלי וויל

אחלה מתכון למנה בארוחת צהרים
קל פשוט וממש טעים

אז מה צריך?

2 כוסות עדשים כתומות
2 בצלים גדולים
8 שיני שום
3-4 כפיות קארי
8 כפות עגבניות מרוסקות
1 עגבניה חתוכה
חצי כפית מלח
3 חופנים של פטרוזיליה קצוצה
שמן זית לטיגון

ואיך מכינים?
1. משרים את העדשים במים למשך כשעתיים
2. מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 4 כוסות מים רותחים כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות מאוד ומתחילות להתפורר.
3. במקביל קוצצים את הבצל והשום, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים עד להזהבה.
4. מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות והחתוכות, הקארי, המלח והפטרוזיליה, מערבבים היטב ומבשלים כשתי דקות.
5. מסננים את העדשים מהסיר שבו התבשלו
6. מוסיפים את העדשים למחבת, מערבבים וממשיכים קצת בטיגון.
7. מורידים מהאש מגישים חם.
___________________________

4.) צ׳יפס אפרסמון/ גלי וייל

נשנוש מגניב ובריא

פרסתי 3 אפרסמונים
הכנסתי לתנור מחומם ב200 מעלות למשך 15 דקות
הפכתי אותם והשארתי לעוד 5 דקות

לכו על זה!! 😀
_______________________

5.) עוגיות קוקוס לימוניות במרקם פריך מהמם!
עם קמח כוסמין, קוואקר ושמן קוקוס. 🥥🍋🍪/ גיל וייל


אז נכון, המתכון לא נטול לגמרי סוכרים ופחמימות
אבל אני מאמינה שצריך לאזן ואם כבר מנשנשים משהו טעים אז עדיף שיהיה יחסית יותר בריא 💪🏽

מרכיבים:
1 ביצה
1/2 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס סילאן
3/4 כוס קוקוס טחון
3/4 כוס קמח כוסמין
3/4 כוס קוואקר דק
1 שקית אבקת אפייה
גרידת לימון מ-1/2 לימון

מתכון:
1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים
2. מניחים נייר אפייה על תבנית ומשמנים עם ספריי שמן (ממש קצת)
2. מגלגלים כדורים ומשטחים על התבנית
3. מכניסים לתנור מחומם ב180 מעלות למשך כ-10 דקות
4. מוציאים מהתנור, מחכים שיתקרר קצת, מתענגים ומשתפים אותי איך יצא 😄
______________________

6.) מלוואח מדפי אורז שמעתם?/ גיל וייל

👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳 אז מה צריך?
(למנה של 4 מלוואחים)
2 ביצים
2 כפות חלב
12 דפי אורז

👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳 ואיך מכינים?

1. טורפים את הביצים יחד עם חלב בצלחת רחבה שיכולה להכיל את דפי האורז.
במקביל, מחממים שמן במחבת רחבה.

2. טובלים במהירות דף אורז בתערובת הביצה עד שהוא מכוסה לגמרי, אבל לא מתרכך.
טובלים דף נוסף ומצמידים אותו לדף הראשון.
טובלים את הדף השלישי ומצמידים לשניים הראשונים, כך שמתקבלות 3 שכבות של דפי אורז שביניהן תערובת ביצה.

3. מניחים את הדפים בתערובת הביצה עד שהם מתרככים מעט - רק עד שניתן לקפל אותם בקלות ולא יותר.

4. מטגנים את דפי האורז כ-2 דקות על אש בינונית-גבוהה, עד שהם מזהיבים יפה.
הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות (בשלב זה המלאווח יתנפח מאוד - וזה בסדר).
חשוב להקפיד על הזמנים - שימו שען עצר ולמדוד 2 דקות בדיוק.

5. רצוי לאכול מיד אחרי שמסיימים לטגן כדי שלא יתקשה.

👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳 הצעת הגשה:
הכנתי שני מטבלים:
א. עגבניות מרוסקות עם קצב צ׳ילי מלח ופלפל שחור.
ב. גבינה לבנה מעורבבת עם שמנת חמוצה, שמן זית והמון זעתר.

בתאבון 😃
_____________________

7.) כשאנחנו רוצים לשדרג את ארוחת הערב
ואין לנו כח להתאמץ יותר מדי.../ גיל וייל

כרובית בתנור עם טחינה
זה אחלה פתרון

👩🏻‍🍳איך אני מכינה אותה?
1. מבשלת במים כחצי שעה על אש בינונית
2. מניחה על תבנית אפייה, מפזרת שמן זית, מלח גס ופלפל גס, מכניסה בפנים כמה שיני שום
3. מכניסה לתנור מחומם 180 מעלות לחצי שעה

👩🏻‍🍳מגישה בקערה ושופכת מעל טחינה הום מייד
________________________

8.) *פאי* *רועים*/ גיל וייל

מנה שווה ביותר
כשבא לגוון זה אחלה פתרון

** 🥔🥔ברב המקרים נעדיף בטטה על פני תפו״א (ערך גליקמי נמוך בהרבה) אבל.... מדי פעם לאכול תפו״א לא הורג אף אחד
במתכון הזה הכרחי לשלב תפו״א בגלל המרקם
אני פשוט הוספתי ירקות נוספים כדי להקטין כמויות של תפו״א ועדיין יצא טעים להפליא🥔🥔

אז מה צריך?
🥕🥔שכבה ראשונה:
2 תפוחי אדמה
2 בטטות גדולות
2 גזרים

🧅🧄שכבה שנייה:
חצי קילו בשר טחון
 קופסה קטנה של רסק עגבניות
2 בצלים גדולים
 2 שיני שום כתושות
חופן עלי נענע
חופן פטרוזיליה
 קוביית ג׳ינג׳ר תיבולית (לא חייב)
 מלח
 כפית פלפל צ'ילי טחון
 מעט שמן זית
חצי כוס מים

ואיך מכינים?
🥕🥔שכבה ראשונה:
1. מקלפים את התפנו״א, בטטות וגזרים
2. מבשלים במים עם קצת מלח עד לריכוך
3. מרוקנים את המים ומשאירים מעט ומהם ומועכים את הירקות עד לקבלת פירה

🧄🧅שכבה שנייה:
1. במקביל מטגנים במחבת גדולה את הבצל והשום בשמן זית עד הזהבה.
2. מוסיפים את הבשר, וממשיכים לטגן עד שהוא מאפיר. תוך כדי הטיגון מפוררים אותו בעזרת כף עץ.
3. מוסיפים את רסק העגבניות, המים והתבלינים ומערבבים היטב.
4. מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את עלי הנענע, פטרוזיליה ויתר התבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל 5-10 דקות נוספות.

👩🏻‍🍳🧑‍🍳ועכשיו לשלב הסופי:
1. מחמממים לנור ל180 מעלות.
2. מסדרים את תערובת הבשר הטחון בתבנית, ומיישרים.
3. מעליו מסדרים את הפירה.
שימו לב – יש לעשות זאת לאט ובזהירות כדי שלא יתערבבו. הדרך הנוחה ביותר "למרוח" את הפירה על הבשר היא בעזרת מזלג.
4. אופים כחצי שעה, ומשהים ל-20 דקות נוספות מחוץ לתנור.

בתאבון
ספרו איך יצא 😀
___________________

9.) 🧆הכנתי פלאפלים🧆 / גיל וייל

מפליא כמה זה קל ומהיר

לפני המתכון - המלצה לארוחת צהרים:
פלאפלים
קבבים
טחינה עם הרבה שום
סלק בואקום חתוך עם שמן זית מלח ופלפל
עגבניות חתוכות גס בשמן זית

ועכשיו למתכון:
🧑‍🍳אז מה צריך?

200 גרם חומוסים מונבטים
1 בצל
3 שום
כפית כמון
כפית מלח
כפית אבקת אפיה
3 כפות מים רותחים
חופן פטרוזיליה

👩🏻‍🍳ואיך מכינים?
1. טוחנים את החומוסים עם המים במג׳ימיקס
2. מוסיפים לבלנדר את יתר הרכיבים וטוחנים עד לתערובת סמיכה
3. משמנים את הידיים ומכינים כדורים
4. מכניסים לתנור מחומם ב180 מעלות למשך כ-25 עד להשחמה

בתאבון 😀

** הכדורים יצאו טעימים אבל מתפוררים אם נותנים מהם ביס
 למישהו יש רעיון מה אפשר להוסיף לתערובת כדי שהם יהיו יותר מוצקים?
____________________

10.) **חביתיות**/ גיל וייל
מתאימות גם לטבעונים ☺️

רכיבים:
1.5 גזר מגורד בפומפייה
4 כפות קמח עדשים כתומות
1 כף ממרח קשיו (ניתן להמיר בטחינה גולמית / ממרח שקדיה)
2/3 כוס מים
קצת כורכום, פפריקה, פלפל שחור ואבקת שום

מערבבים הכל
מחממים מחבת עם שמן זית (אני משתמשת בתרסיס)
עם כף מניחים מהתערובת לתוך המחבת והופכים אחרי כמה שניות

**ציזיקי**
מערבבים בקערה חצי מלפפון מגורד בפומפייה
2 שיני שום כתוש קפוא (תיבולית למקפיא)
חצי גביע גבינה לבנה כלשהי
בתאבון....
__________________

11.) תבשיל צ׳ילי קון קרנה/ גיל וייל
🌶🥣🥣🥣🥣🥣🌶

תבשיל ממש טעים, קל ומהיר להכנה
1/2 שעה הכנה ועוד 1/2 שעה בישול
הולך טוב עם קינואה/ אורז מלא

👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳 אז מה צריך?

500 ג’ בשר בקר טחון
1 קופסאת שימורים שעועית
1 קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות
2 פלפלים בינוניים צהוב ואדום
1 בצל בינוני
5 שיני שום
1/2  יין אדום
1 קוביית ג’ינג’ר (תיבולית קפואה)
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית צ’ילי טחון
פלפל שחור גרוס
מלח גרוס

👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳 ואיך מכינים?

1. חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות, מחממים מחבת גדולה עם 3 כפות שמן, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים כשתי דקות.

2. חותכים את הבצל, מוסיפים למחבת ומטגנים תוך כדי בחישה עד שהבצל מתחיל להזהיב, פורסים את השום, מוסיפים למחבת וממשיכים לטגן כשתי דקות.

3. מוסיפים את הבשר לירקות, מטגנים על אש בינונית גבוהה תוך כדי ערבוב ומפוררים את הבשר עד שהוא משנה את צבעו.

4. מוסיפים למחבת את השעועית, העגבניות המרוסקות, היין והתבלינים. מבשלים כ-1/2 שעה על אש בינונית, מידי פעם מערבבים (רוב הנוזלים מתאדים קצת נשאר).

5. מגישים וזוללים...
🌶🌶🌶🌶🌶
__________________

12.)תבשיל קינואה עם ירקות
קבבים עם טחינה הום מייד עם המון שום/ גיל וייל

👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳אז מה צריך?

1.5 כוס קינואה שטופה היטב ומסוננת
1 בצל בינוני קצוץ
2 גזרים קלופים מגורדים
1 פלפל אדום/צהוב קצוץ
4-5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
2 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית שטוחה כמון, כפית שטוחה מלח, 1/2 כפית פלפל שחור

👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳 ואיך מכינים?

1. מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
2. מוסיפים גזר ופלפל אדום, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-8 דקות (יש לערבב מידי פעם).
3. מוסיפים קינואה, פטרוזיליה ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור.
4. מוזגים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
5. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
6. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
בתאבון 😃
___________________

13.) 🍆🍆🍆 פשטידת לזניה חצילים/ גיל וייל

אז מה צריך?

2 חצילים

1 חבילת רסק עגבניות (100 גרם)

2 כפות אורגנו

2 כפות גדושה קוטג'

2 כפות שמנת חמוצה

1 עגבנייה פרוסה

פטריות שמפיניון פרוסות

3/4 כוס גבינה צהובה מגוררת

15-20 עגבניות שרי חצויות

👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳 ועכשיו למתכון:

הוראות הכנה

1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. מסדרים על נייר אפייה, ממליחים, מרססים בספריי שמן מכל צד ומניחים את החצילים ל-40 דקות.

2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים שכבת פרוסות חצילים, 1/2 מכמות החצילים הכללית.

3. מורחים (חצי מהכמות) רסק עגבניות, מפזרים אורגנו ומורחים שכבה אחידה של קוטג', מסדרים את פרוסות העגבנייה מעל לקוטג'.

4. מסדרים שכבת חצילים נוספת ומעליה מפזרים פטריות, מורחים רסק עגבניות (חצי שני של הכנות), מורחים שמנת ואורגנו.

5. מפזרים את הגבינה הצהובה המגורדת ומניחים חצאי עגבניות שרי.

6. אופים את הפשטידה בתנור חם על 200 מעלות כחצי שעה, עד להשחמה.

7. מוציאים לצינון של חצי שעה, חותכים וזוללים 😆
__________________

14.) 🥞🥞 פנקייק בלי קמח ובלי ביצים 🥞🥞/ גיל וייל

רכיבים:
1/2 כוס שיבולת שועל דקה
1 בננה מעוכה
7 כפות חלב

איך מכינים?
1. מערבבים את הבלילה בבלנדר מוט עד היווצרות בלילה אחידה ( לעצלנים ניתן לערבב עם כף)
2. משמנים מחבת בעדינות
3. מעבירים מהבלילה למחבת בעזרת מצקת / כף. כשהם קייק עשוי דיו הופכים ונותנים לו עוד איזו דקה וחצי.

רשמים שלי:
מבחינת המראה לא יצא ממש כמו פנקייק אמיתי
מבחינת הטעם יצא מוווושששללם

בצד הגשתי עם יוגורט שער בבתי במיקסר עם אוכמניות

15.) איזו ארוחת צהרים הייתה לנו היום יאמי יאמי 👩🏻‍🍳👨‍🍳
חייבת לשתף אתכם במתכון קל ומהיר
שמשדרג כל ארוחה/ גיל וייל

מצרכים:
1 חבילת אספרגוס
1 חבילת פטריות שמפיניון חתוכות
6 שיני שום חתוכות לפרוסות
1 חבילת ערמונים
3 כפות שמן זית
1/2 לימון סחוט
2 כפות יין (השתמשתי באדום, אפשר גם לבן)
מלח ופלפ גרוס

מתכון:
1. מקפיצים את הפטריות והשום בשמן זית 3-4 דקות באש גבוהה יחסית
2. מניחים את האספרגוס בקערה, יוצקים מעליהם מים רותחים. מחכים 2 דקות, מסננים.
 3. מוסיפים למחבת את האספרגוס ואת הערמונים.
4. מוסיפים את היין, מיץ לימון , מלח ופלפל ובוחשים על אש גבוהה 2-3 דקות.

🔥 מגישים ונהנים 🔥

15.) 🥚🍳 התחשק לי לשדרג את ארוחת הערב
ונמאס לנו מחביתות... 🍳🥚/ גיל וייל

אז אילתרתי משהו שהוא שילוב בין חביתייה,שלולית גבינה ולביבות

👨‍🍳וואללה יצא מוש!
כולנו חיסלנו כולל יובל (בן שנה ו-4)...👨‍🍳

מרכיבים:
2 ביצים
3 כפות קמח כוסמין
4 כפות גבינה 5%
קישוא גדול מגורד
אבקת שום, פלפל ומלח

מתכון:
מערבבים הכל בקערה
על מחבת שחוממה היטב עם שמן זית
יוצקים כל פעם עם כף מהתערובת
מומלץ להכין אותם קטנים כי התערובת יחסית נוזלית

🧂🧂יש לכם גם מתכון אהוב לשדרוג ארוחות הערב? שתפו אותנו ....

בהצלחה😀

*חשוב לציין שהמתכונים הם בגדר המלצה בלבד*! ! ! ! !

תגובות