7 מתכונים ללא גלוטן😍



הצטרפו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇
https://www.facebook.com/groups/742258442649993

7 מתכונים ללא גלוטן לצליאקים:

1.)עוגת דבש ללא גלוטן😍

להקציף 5 ביצים שלמות
עם 3 כוסות סוכר כ2 דק.

מוסיפים בהדרגה:
1/2 כוס דבש
1 סוכר וניל
3/4 כוס קקאו
כוס שמן
2 כפיות נס קפה
2 וחצי כוסות מים רותחים
1 אפיה
2 כפיות סודה לשתיה(אבקה)
כף שטוחה קינמון ומעט ציפורן.
4 כוסות קמח תמי(ללא גלוטן)
מערבבים במיקסר ,משמנים 4 תבניות אינגליש קיייק מ
,ממלאים 3/4 גובהה ואופים כשעה בחום 160 מעלות אוו עד שקייסם יוצא נקי .
מייד כשהעוגות יוצאות מורחים מלמעלה דבש .
ניתן להקפאה.

קרדיט:
מיכל
_____________________

2.)פריקסה ללא גלוטן !

מצרכים
לבצק:
350 גר’ תערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן
1 כוס תערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן
2 ביצים
1 כף סוכר
1/3 כוס שמן
20 גרם מחמאה
1 כף מלח שטוחה
1/2 כוס מים פושרים
1 כף אבקת אפייה כשר לפסח

למילוי:
ביצים קשות
תפוח אדמה מבושל
טונה
אריסה
זיתים שחורים
סלט ירקות

אופן ההכנה
1. לקערה של המיקסר מכניסים 1 שקית תערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן ו-1 כף סוכר, ומפעילים. מוסיפים ביצים, שמן, מים, מחמאה ומלח. לשים היטב.
2. מקמחים את הבצק בעוד 3/4 כוס תערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן (את יתרת התערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן משאירים ליצירת הלחמניות). מכסים את הבצק במגבת, ומשאירים אותו לנוח כחצי שעה.
3. גוזרים נייר אפייה למלבנים. יוצרים לחמניות ומניחים כל לחמנייה על נייר אפייה.
4. טיגון: מטגנים בשמן קנולה לא עמוק מדי וחם, בלי מכסה, עם נייר האפייה. לאחר שצד אחד משחים הופכים ומטגנים את הצד השני.
5. מניחים ללחמניות להתקרר לפני שממלאים.
6. מלית: פורסים את הלחמנייה ב
_____________________________

3.)מתכון לעוגת קוקוס ריבה ללא גלוטן מ-4 מצרכים

תבנית 26

מצרכים למתכון:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
2.5 כוסות שבבי קוקוס
1/2 צנצנת ריבת תותים (אפשר כל ריבה שאתם אוהבים)

הוראות הכנה:
בקערת מיקסר נקציף חלבונים עם סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קצף תפוח.

נוסיף חלמונים ונקציף עוד 6 שניות.

נוסיף קוקוס ונקציף עוד 6 שניות.

ניצוק את בלילת העוגה לתבנית 26 מרופדת בנייר אפייה משומן.

נאפה את העוגה בתנור חם על 180 מעלות 30-40 דקות, עד שהעוגה שחומה ויציבה.

לאחר האפייה נצנן לטמפרטורת החדר, נחתוך חלק בעובי של 1 ס"מ מחלקה העליון של העוגה, הוא יתפרק - זו הכוונה. נאסוף את כל הפירורים שנוצרו ע"י חיתוך החלק ונניח בצד.

נמרח על העוגה 1/2 צנצנת ריבת תותים ולאחר מכן נפזר את הפירורים.
__________________________

4.)בראוניז אגוזי המלך ללא גלוטן
מצרכים

300 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמן
1/3 כוס קורנפלור
1/3 כוס קמח תפוחי אדמה
1/3 כוס אגוזי מלך טחונים דק
4 ביצים
3/4 כוס שמנת לקצפת
1/2 כוס סוכר חום
25 אגוזי מלך לקישוט
אופן ההכנה:

1. להמיס את השוקולד והשמן תחת בן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה) עד אשר נוצרת תערובת אחידה וחלקה.
2. לקרר את תערובת השוקולד.
3. לקצוץ את האגוזים דק .
4. בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים: קודם מקציפים קלות את הביצים, מוספים את הסוכר, מוסיפים את תערובת השוקולד שהתקררה ואת השמנת ולבסוף מוספים את הקמחים והאגוזים הטחונים.
בראוניז1.
5. מעבירים את הכל לתבנית משומנת ומטרפדת בנייר אפייה
6. מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות ל-30 דקות.
7. ממתינים שהבראוניז יתקררו וחותכים לקוביות.
והרי לכם בראוניז טעימים ורכים.
8. אפשר לקשט מעל בשוקולד מומס ואפשר גם לאכול אותם ככה.
9. את  השוקולד מומס מכינים ע"י חימום 100 גרם שוקולד עם 3 כפות שמן ו 4 כפות מים
10. כשהשוקולד שופכים אותו על העוגת בראוני ועם מרית משטחים ומקשטים מעל באגוזי מלך
_________________________

4.)אצבעות גבינה נטולות גלוטן הכיייי מושלמות

מתכון :
אצבעות גבינה
במקסר עם וו גיטרה יש לערבל ניתן גם לערבל הכל במעבד מזון

100 גרם גבינה צהובה מגוררת
200 גרם גבינה בולגרית
200 גרם גבינת שמנת
1גביע של 200 גר' שמנת חמוצה
1ביצה מידה לארג'
100 גרם שומשום
1שקית אבקת אפיה
450 גרם קמח תמי כתום בלבד .
או אפשר להמיר ל450 גרם תמי תופח ואז אין צורך להוסיף אבקת אפיה ..
2 כפות רוטב פיצה (מי שלא אוהב לא חייב)
אפשר גם לשיםכף טפנד זיתי או רוטב פסטו או אפילו בצל מטוגן ומסונן משמן .
לערבל הכל יחד הבצק דביק מאוד וזה בסדר !
להעביר לשקית זילוף ללא צנתר לגזור את השפיץ של שקית הזילוף ולזלף על נייר אפיה את אצבעות הגבינה
למרוח בחלמון של הביצה
לפזר שומשום לקישוט מי שלא רוצה לא חייב
אפיה ב200 מעלות טורבו עד הזהבה יפה .
בתיאבון ובהצלחה
________________________

5.)עוגת פאדג’ שוקולד עם פקאנים ושקדים:

מצרכים:

לעוגת פאדג':
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
3/4 כוס שקדים טחונים
2 כפות אבקת קקאו
חצי שקית אבקת אפיה
5 ביצים

לגנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1 כף חמאה
3 כפות שמנת מתוקה

הוראות הכנה:
את השוקולד והחמאה מניחים בקערה שמתאימה למיקרוגל וממיסים בפולסים קצרים.
מערבבים היטב את השוקולד עם החמאה עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
את הביצים והסכור מקציפים במשך  6 דקות, עד לקבלת קצף תפוח.
לקערת המיקסר מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים יחדיו כמה דקות.
מוסיפים קקאו, אבקת אפייה ושקדים טחונים (את השקדים מפוררים מעט עם הידיים) לתערובת השוקולד והביצים, תוך הקצפה במהירות בינונית.
כעת מוסיפים לבלילת העוגה את הפקאנים בתנועות קיפול.
משמנים תבנית 24 ויוצקים לתוכה את בלילת העוגה. משטחים יפה ואופים בתנור חם על 180 מעלות במשך  45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
בינתיים מכינים גנאש שוקולד - ממיסים על בן מארי עו במיקרוגל בפולסים קצרים את השוקולד יחד עם החמאה והשמנת המתוקה, מערבבים לתערובת חלקה וללא גושים ויוצקים על העוגה ברגע שהיא יוצרת מהתנור.
__________________________________

6.)עוגת גלידה טריקולור ללא גלוטן:

המרכיבים:

תבנית קפיץ ‭26-24‬ ס"מ
20 "נשיקות" מרנג מוכנות
3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז
1 כף גדושה קפה נמס
2 כפות מים רותחים
150 גרם שוקולד מריר, מומס
להגשה: 3 "נשיקות‭,"‬ שבורות גס
ההכנה

‭.1‬ מניחים את הנשיקות בבסיס התבנית. את החללים שבין הנשיקות ממלאים בשברי נשיקות, כך שהבסיס מכוסה כולו.
‭.2‬ מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים בתנועות קיפול לקרם אחיד.
‭.3‬ מורחים כשליש מהקרם על הנשיקות ומעבירים למקפיא ‭15-ל‬ דקות לפחות (עד שעה).
‭.4‬ מחלקים את הקרם שנותר בין שתי קערות. ממיסים את הקפה במים ומניחים לצינון. מוסיפים את השוקולד המומס לקערת קרם אחת ומערבבים בעדינות. מוסיפים את הקפה המומס לקערת הקרם השנייה ומערבבים בעדינות.
‭.5‬ מוציאים את העוגה מהמקפיא ומורחים שכבה של קרם השוקולד מחזירים למקפיא ל-15‬ דקות. מוציאים מהמקפיא, מורחים את קרם הקפה, עוטפים היטב בניילון נצמד ומחזירים למקפיא ל-6 שעות לפחות (עד 3 ימים).
‭.6‬ ההגשה: מפזרים את שברי ה"נשיקות" ומגישים.
איך שומרים: עד שבועיים, עטוף היטב במקפיא

בהצלחה
___________________________

7.)עוגת שיש ללא גלוטן  !!!
6 חלבונים להקציף עם כוס סוכר
6 חלמונים להקציף עם חצי כוס סוכר ולהוסיף לחלמונים
כוס קמח טף
כוס קמח תערובת לעוגה של נטורל
חצי כוס שקדים טחונים
חצי כוס קוקוס
כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
2 אפיה
2 וניל
לקפל את התערובת לקצף החלבונים
להשאיר קצת מהתערובת להוסיף 2 כפות קקאו קצת שמן ומיץ
בתיאבון


בהצלחה



תגובות