דג מרוקאי😍

*דג מרוקאי*

*_פילה מושט ברוטב עגבניות חריף, מתובל היטב ועסיסי כמו שרק מביני דבר  יודעים_*
לפני הכל רוחצים ומנקים את הדג שמים בקערה מלח גס מיץ לימון ומעט חומץ את הדגים ומוסיפים מים לכיסויי הדג משאירים כחצי שעה שוטפים ומסננים
*המצרכים*
1 פלפל אדום מתוק
1צהוב או כתום
4-5 עגבניות בשלות פרוסות דק

ראש שום מפורק לשיניים וחבוט

1 צרור כוסברה, קצוץ

פפריקה מתוקה

כורכום

מלח

3 פלפלים אדומים יבשים חריפים
אם אין אז  ירוקים

3 גזר חתוך לרצועות דקות
4-5 חתיכות של דג פילה איזה שאוהבים

*אופן ההכנה*

 מחממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים/ מקרמלים את הגזר חותכים את הפלפל המתוק לרצועות דקות ומטגנים/מקפיצים אותם פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.

מקלפים את השום חובטים מעט מוסיפים לסיר ומנמיכים את האש.
מוסיפים רבע מכמות הכוסברה, חצי כפית פפריקה ורבע כפית כורכום.מוסיפים חצי כוס מים ואת הפלפל החריף ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור.

בקערה נפרדת מערבבים חצי כוס שמן קנולה עם כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, כף מלח והכוסברה שנותרה, עד לקבלת תערובת אחידה.
טובלים כל פילה בנפרד בקערה ושמים בסיר. את יתרת הרוטב שופכים מעל הדגים. ממשיכים לבשל עד שהדגים מוכנים
לפעמים אני בשלב הרוטב לפני הדגים שמה  קופסא של חומוס מבשלת ואז ממשיכה
או לפעמים שמה פרוסות עבות של תפו"א ומבשלת עד שזה מוכן ואז מוסיפה את הדגים
*לא יותר מעשרים דקות לדגים*
בהצלחה

קרדיט:
גרציה מוסטקיס עמירה



תגובות