לזניה בשרית😍/ אביה עיני
לזניה בשרית
מצרכים:
דפי לזנייה(חבילה שלמה)
1 קילו בשר טחון
1 בצל גדול מגורד
1 חציל מגורד
2 עגבניות מגורדות
1 פלפל גמבה אדום מגורד
400 גרם רסק עגבניות (כ- 2/3 קופסת שימורים גדולה)
3-4 שיני שום כתושות
3.5 כוסות מים רותחים
תיבול לתערובת בשר:כף כמון, כף שטוחה מלח
תיבול לרוטב העגבניות: כפית מלח, כפית פלפל,
1 כף גדושה פפריקה מתוקה,
1 כף גדושה סוכר, כף מרק עוף
אופן הכנה:
-הכנת הבשר הטחון: מטגנים במחבת בצל קצוץ עד שמזהיב (4-5 דקות). מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שמשנה צבעו (2-3 דקות).
בסיר עם מעט שמן מטגנים שום כתוש כחצי דקה, מוסיפים את העגבניות המגורדות ומשאירים כחצי דקה נוספת. מוסיפים את רסק העגבניות, חציל מגורד, פלפל גמבה מגורד, ושופכים את המים הרותחים לסיר. מתבלים ומבשלים על אש גבוהה עד שמתבשל.
-מעבירים את הבשר הטחון לסיר עם הרוטב ומערבבים.
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-סידור התבנית: מניחים בתבנית שכבה ראשונה של רוטב, עליה מניחים שכבה של עלי לזניה. על השכבה מניחים רוטב ועליו שוב שכבה של עלי לזניה. יש להמשיך כך עד 4 שכבות, כאשר השכבה האחרונה והעליונה היא רוטב.
חשוב! יש לשפוך רוטב בנדיבות, ולוודא שכל עלי הלזניה מכוסים היטב (עלי הלזניה סופגים את הרוטב בזמן האפיה).
-מכסים את התבנית בנייר אלומיניום (כסף) ומכניסים לתנור כ-45 דקות על 240 מעלות רגיל(לא טורבו!) ומכוסה.
ומסירים את נייר האלומיניום ומשאירים בתנור ל-10 דקות נוספות לטורבו.
קרדיט:
אביה עיני
הצטרפו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇
https://www.facebook.com/groups/742258442649993
לזניה בשרית
מצרכים:
דפי לזנייה(חבילה שלמה)
1 קילו בשר טחון
1 בצל גדול מגורד
1 חציל מגורד
2 עגבניות מגורדות
1 פלפל גמבה אדום מגורד
400 גרם רסק עגבניות (כ- 2/3 קופסת שימורים גדולה)
3-4 שיני שום כתושות
3.5 כוסות מים רותחים
תיבול לתערובת בשר:כף כמון, כף שטוחה מלח
תיבול לרוטב העגבניות: כפית מלח, כפית פלפל,
1 כף גדושה פפריקה מתוקה,
1 כף גדושה סוכר, כף מרק עוף
אופן הכנה:
-הכנת הבשר הטחון: מטגנים במחבת בצל קצוץ עד שמזהיב (4-5 דקות). מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שמשנה צבעו (2-3 דקות).
בסיר עם מעט שמן מטגנים שום כתוש כחצי דקה, מוסיפים את העגבניות המגורדות ומשאירים כחצי דקה נוספת. מוסיפים את רסק העגבניות, חציל מגורד, פלפל גמבה מגורד, ושופכים את המים הרותחים לסיר. מתבלים ומבשלים על אש גבוהה עד שמתבשל.
-מעבירים את הבשר הטחון לסיר עם הרוטב ומערבבים.
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-סידור התבנית: מניחים בתבנית שכבה ראשונה של רוטב, עליה מניחים שכבה של עלי לזניה. על השכבה מניחים רוטב ועליו שוב שכבה של עלי לזניה. יש להמשיך כך עד 4 שכבות, כאשר השכבה האחרונה והעליונה היא רוטב.
חשוב! יש לשפוך רוטב בנדיבות, ולוודא שכל עלי הלזניה מכוסים היטב (עלי הלזניה סופגים את הרוטב בזמן האפיה).
-מכסים את התבנית בנייר אלומיניום (כסף) ומכניסים לתנור כ-45 דקות על 240 מעלות רגיל(לא טורבו!) ומכוסה.
ומסירים את נייר האלומיניום ומשאירים בתנור ל-10 דקות נוספות לטורבו.
קרדיט:
אביה עיני
הצטרפו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇
https://www.facebook.com/groups/742258442649993
תגובות
הוסף רשומת תגובה