עוגת סולת תפוזים😍

עוגת סולת תפוזים/ הקונדיטורית אתי דר

כוס מדידה:
חד פעמי חמה

המצרכים:
כוס סוכר
כוס קמח
כוס סולת
כוס קוקוס
כוס שמן
200 מ"ל שמנת חמוצה או כוס חמה של מיץ תפוזים לפרווה
1 אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
5 ביצים מופרדות


סירופ-
1 ו1/4 כוסות סוכר
2 כוסות מים
חצי לימון סחוט

אופן ההכנה:
להוציא את הביצים מהמקרר 4 שעות לפני לטמפרטורת חדר.
להפריד חלבון וחלמון בנפרד
במיקסר להקציף חלבון (הלבן) טוב טוב
ולאחר מכן להוסיף בהדרגה כוס סוכר תוך כדי שהמיקום מקציף, עד שנוצר קצף גבוהה ויציב
ולהוסיף את החלמוני והשמן והשמנת חמוצה ולהמשיך להקציף עד והטמעה של המצרכים.

לוקחים קערה ומערביים בה:
כוס קמח
שקית אבקת אפייה
כוס סולת
כוס קוקוס
שקית סוכר וניל
ולערבב ביחד עם כף

לאחר מכן להוסיף הכול למיקסר ולערבל עירבוב קצר מאוד עד להטמעה של כול המרכיבים ולא יותר מידי

ולהכניס לתנור ל160 מעלות 45-60 דקות תלוי בתנור
אפייה רגילה ולא טורבו!

ברגע שהכנסתם לתנור:
לקחת סיר להשים בתוכו 2 כוסות מעם מהברז
ו1 ו1/4 סוכר
ומיץ מחצי לימון
להרתיח על הגז לערבב טוב טוב ולסגור את האש

וישר כשהעוגה יוצאת מהתנור להרטיב את העוגות

ולאחר מכן לפזר קוקוס מעל העוגה כשהעוגה חמה

יוצא מהבלילה 2 אינגליש קייק ארוכות

בהצלחה!












תגובות