עוגת גלידת פיסטוק😍

עוגת גלידת פיסטוק😍/ אביה עיני

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L
3/4 סוכר לבן (כוס מדידה חמה)
כוס שמן קנולה (כוס מדידה חמה)
1 שמנת חמוצה 15 אחוז של 200 גרם
כוס ו3/4 קמח (כוס מדידה חמה)
2 שקיות אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
1 חבילה של 100 גר׳ שוקולד לבן מומס עם כפית שמן בקערית במיקרו למשך 1:30(דקה ו30 שניות)
לערבב עם כפית עד והמסה מלאה
כוס ממרח פיסטוק בהכנה ביתית- מתעון בהמשך למטה(כוס מדידה קרה)

*אופן ההכנה:
*העוגה:
בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
מוסיפים שמן לאט לאט וממשיכים לטרוף, מורידים את מהירות המיקסר.

מוסיפים שמנת והשוקולד לבן ותמצית וניל ומערבבים היטב, ומוסיפים קמח ואבקת אפייה.

מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים כוס מחית פיסטוק(חד פעמי קרה) לבלילה שבקערה ומערבבים היטב לקבלת תערובת בצבע אחיד.
אופים בתנור כ 40-45- 180 מעלות

*מחית פיסטוק בהכנה ביתית: (יש תמונה בהמשך למטה)
200 גרם פיסטוק טיבעי
2 כוסות מים מהברז( כוס מידה קרה)
1 שקית אבקת סוכר
כף צבע מאכל ירוק
ולטחון הכול ביחד
עד למחית לא חלקה לחלוטין ולשים במקרר עד שהעוגה תיהיה מוכנה

קרם:
קרם פטיסייר מוכן של חברת גד(יש תמונה בהמשך למטה)
חצי כוס חלב(כוס מידה קרה)
1 כף שמנת מתוקה
מחית פיסטוק(מה שנשאר מהבלילה של המחית)

*2 אינגליש קייק



 אחרי האפיה:



 עם הקרם מעל:


לפני האפיה:


מחית פיסטוק:

הקרם פטיסייר:


תגובות