ריבת עגבניות שרי פצצה😍/ אביה עיני
מרכיבים:
2 קילו גרם עגבניות שרי שטופות
2 קילו סוכר
4 גרגרי מסטיקה כתושים
3 מקלות קינמון
כוס חד פעמי קרה של מיץ סחוט טרי מחצי לימון
אופן הכנה
כאמור לשטוף היטב את העגבניות ולהשים בקערה ולהוסיף מים רותחים ולחכות שעה עד לריכוך
לאחר מכן לקלף את הקליפה שלהן.
לשים בסיר רחב מעליהן לשפוך את הסוכר ומקלות הקינמון
להתחיל לבשל על להבה בינונית עד לרתיחה עד שהסוכר נמס ונעשה נוזלי, מורידים ללהבה נמוכה הכי קטנה בכיריים וממשיכים לבשל עם מכסה פתוח שעה, שעה ורבע תוך כדי ערבוב מדי פעם ואז, מוסיפים את הכוס מיץ לימון הסחוט ללא גרעינים
ולערבב מידי פעם
ולהמתין לריכוך העגבניות ולצמצם את הנוזלים עד להסמכה
לפני כיבוי הלהבה יש לבדוק את סמיכות הריבה
אם נוזלית או סמיכה
מורידים מהאש, נותנים לריבה להתקרר מעט, מעבירים לצנצנות זכוכית מעוקרות עד לקירור מוחלט ומעבירים למקרר
מרכיבים:
2 קילו גרם עגבניות שרי שטופות
2 קילו סוכר
4 גרגרי מסטיקה כתושים
3 מקלות קינמון
כוס חד פעמי קרה של מיץ סחוט טרי מחצי לימון
אופן הכנה
כאמור לשטוף היטב את העגבניות ולהשים בקערה ולהוסיף מים רותחים ולחכות שעה עד לריכוך
לאחר מכן לקלף את הקליפה שלהן.
לשים בסיר רחב מעליהן לשפוך את הסוכר ומקלות הקינמון
להתחיל לבשל על להבה בינונית עד לרתיחה עד שהסוכר נמס ונעשה נוזלי, מורידים ללהבה נמוכה הכי קטנה בכיריים וממשיכים לבשל עם מכסה פתוח שעה, שעה ורבע תוך כדי ערבוב מדי פעם ואז, מוסיפים את הכוס מיץ לימון הסחוט ללא גרעינים
ולערבב מידי פעם
ולהמתין לריכוך העגבניות ולצמצם את הנוזלים עד להסמכה
לפני כיבוי הלהבה יש לבדוק את סמיכות הריבה
אם נוזלית או סמיכה
מורידים מהאש, נותנים לריבה להתקרר מעט, מעבירים לצנצנות זכוכית מעוקרות עד לקירור מוחלט ומעבירים למקרר
תגובות
הוסף רשומת תגובה