קובה סלק😍

 קובה סלק/ אביה

מצרכים למעטפת:

3 וחצי כוסות סולת

כוס וחצי עד 2 כוסות מים

4 או 5 כפות שמן 

מעט מלח


למילוי

חצי קילו בשר טחון

כפית מלח ,

כפית כמון

ביצה 1

ופירורי לחם 4 כפות


למרק:

1 בצל בינוני, קצוץ

2 כפות שמן

2 גבעולי סלרי

8 סלקים, קלופים וחתוכים לקוביות

4 מגורדים

4 קוביות

2 כפות סוכר

3 כפות מרק עוף

3 כפות רסק עגבניות גדולות

2 ליטר מים

כף מיץ לימון


 

אופן ההכנה –

יוצרים בצק מתערובת הסולת ,

יוצרים כדורי פינג פונג פותחים אותם וממלאים בתערובת הבשר .

את הסלק למרק  מבשלים 40 דקות ולאחר מכן מקלפים וחותכים

שמים בסיר עם הבצל והכרפס ומטגנים 5 דקות .

לאחר מכן מוסיפים את המים של  הסלק לתוך הסיר ומוסיפים עוד מים עד לגובה הרצוי .

לאחר רתיחה מוסיפים אבקת מרק עוף ,מלח, מעט לימון ומעט סוכר .

כאשר הכל רתח , לאחר 20 דקות אנחנו מכניסים את הכדורים שהכנו לסיר מכסים למשך 20-25 דקות

עד שהכדורים צפים וזה מוכן.


מכניסים את הקובה בזהירות בזה אחרי זה. הם ישקעו ואז יעלו ויצופו בזמן הבישול. חשוב לדעת: לא מעמיסים, לא מערבבים, לא מנסים להטביע או להציף. רק מטלטלים מעט את הסיר כדי לפזר אותם באופן שווה. 20 דקות והם יתחילו לצוף. בתום הבישול כדאי להניח ל-10 דקות לפני שמגישים.

 

הקפאה אפשרית בהחלט. לא צריך להפשיר - רק להכניס ישר לסיר של מרק חם. במקרה כזה מוסיפים עוד 5 דקות לזמן הבישול.





תגובות