קובה סלק/ אביה
מצרכים למעטפת:
3 וחצי כוסות סולת
כוס וחצי עד 2 כוסות מים
4 או 5 כפות שמן
מעט מלח
למילוי
חצי קילו בשר טחון
כפית מלח ,
כפית כמון
ביצה 1
ופירורי לחם 4 כפות
למרק:
1 בצל בינוני, קצוץ
2 כפות שמן
2 גבעולי סלרי
8 סלקים, קלופים וחתוכים לקוביות
4 מגורדים
4 קוביות
2 כפות סוכר
3 כפות מרק עוף
3 כפות רסק עגבניות גדולות
2 ליטר מים
כף מיץ לימון
אופן ההכנה –
יוצרים בצק מתערובת הסולת ,
יוצרים כדורי פינג פונג פותחים אותם וממלאים בתערובת הבשר .
את הסלק למרק מבשלים 40 דקות ולאחר מכן מקלפים וחותכים
שמים בסיר עם הבצל והכרפס ומטגנים 5 דקות .
לאחר מכן מוסיפים את המים של הסלק לתוך הסיר ומוסיפים עוד מים עד לגובה הרצוי .
לאחר רתיחה מוסיפים אבקת מרק עוף ,מלח, מעט לימון ומעט סוכר .
כאשר הכל רתח , לאחר 20 דקות אנחנו מכניסים את הכדורים שהכנו לסיר מכסים למשך 20-25 דקות
עד שהכדורים צפים וזה מוכן.
מכניסים את הקובה בזהירות בזה אחרי זה. הם ישקעו ואז יעלו ויצופו בזמן הבישול. חשוב לדעת: לא מעמיסים, לא מערבבים, לא מנסים להטביע או להציף. רק מטלטלים מעט את הסיר כדי לפזר אותם באופן שווה. 20 דקות והם יתחילו לצוף. בתום הבישול כדאי להניח ל-10 דקות לפני שמגישים.
הקפאה אפשרית בהחלט. לא צריך להפשיר - רק להכניס ישר לסיר של מרק חם. במקרה כזה מוסיפים עוד 5 דקות לזמן הבישול.
תגובות
הוסף רשומת תגובה