פאי רועים/ אביה עיני
מצרכים לפירה תפוחי אדמה
• 7 תפוחי אדמה
• 50 גרם מחמאה(פרווה)
• מלח פלפל לפי הטעם
• 2 כפות מרק עוף
•2 כוסות מים מהתפוחי אדמה המורתחים
2 כפות פירורי לחם
2 ביצים
מצרכים למלית בשר טחון
ק”ג בשר טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
כף פפריקה
2 כפות רסק עגבניות
כוס צנוברים
כף סוכר
כף כמון
כפית אבקת שום
חצי כיס מים חמים
כפית מלח
הוראות הכנה:
הכנת מחית תפוחי האדמה
1.מקלפים את תפוחי האדמה, ומבשלים במים רותחים עד להתרככות .
2 מערבבים את תפוחי האדמה עם מחמאה, ביצים, פירורי לחם, מרק עוף, מים של התפוחי אדמה.
3.מועכים את תפוחי האדמה למחית אחידה.
הכנת מלית הבשר:
1.מטגנים במחבת את הבשר טחון תוך כדי ערבוב.
2. מוסיפים לתערובת את רסק עגבניות, צנוברים, סוכר, כמון, שום, וחצי כוס מים, מלח
3 מורידים מהאש כאשר הבשר שינה את צבעו ומבושל מספיק.
הרכבת פאי רועים :
1 מסדרים בתחתית חלק מהמחית תפוחי אדמה,
ומעליו את מלית הבשר, ומסדרים מעליה שכבה מחית תפוחי האדמה בשכבה אחידה.
3 כעת מכניסים לתנור מחומם מראש ל-190 מעלות למשך שעה.
קישוט הפשטידה: כדי לקשט את הפאי ,ניתן לעבור על שכבת המחית בעזרת מזלג וליצור צורת “שתי וערב” לפני ההכנסה לתנור.
ומעל לפזר פירורי פנאקן או פירורי לחם
בתיאבון
תגובות
הוסף רשומת תגובה