פאי רועים😍

 פאי רועים/ אביה עיני

מצרכים לפירה תפוחי אדמה

 • 7 תפוחי אדמה

 • 50 גרם מחמאה(פרווה) 

 • מלח פלפל לפי הטעם

 • 2 כפות מרק עוף

 •2 כוסות מים מהתפוחי אדמה המורתחים

2 כפות פירורי לחם

2 ביצים


מצרכים למלית בשר טחון

ק”ג בשר טחון

מלח ופלפל לפי הטעם

כף פפריקה

2 כפות רסק עגבניות

כוס צנוברים

כף סוכר

כף כמון

כפית אבקת שום

חצי כיס מים חמים

כפית מלח


הוראות הכנה:

הכנת מחית תפוחי האדמה

1.מקלפים את תפוחי האדמה, ומבשלים במים רותחים עד להתרככות .

2 מערבבים את תפוחי האדמה עם מחמאה, ביצים, פירורי לחם, מרק עוף, מים של התפוחי אדמה. 

3.מועכים את תפוחי האדמה למחית אחידה.


הכנת מלית הבשר:

1.מטגנים במחבת את הבשר טחון תוך כדי ערבוב.

2. מוסיפים לתערובת את רסק עגבניות, צנוברים, סוכר, כמון, שום, וחצי כוס מים, מלח

 3 מורידים מהאש כאשר הבשר שינה את צבעו ומבושל מספיק.


הרכבת פאי רועים :

 1 מסדרים בתחתית חלק מהמחית תפוחי אדמה, 

ומעליו את מלית הבשר, ומסדרים מעליה שכבה מחית תפוחי האדמה בשכבה אחידה.

 3 כעת מכניסים לתנור מחומם מראש ל-190 מעלות למשך שעה.


קישוט הפשטידה: כדי לקשט את הפאי ,ניתן לעבור על שכבת המחית בעזרת מזלג וליצור צורת “שתי וערב” לפני ההכנסה לתנור.


ומעל לפזר פירורי פנאקן או פירורי לחם

בתיאבון






תגובות