*_מגולגלות עם מליתות שוות_*
*_לבצק_*
1 כוס שמן
1 מחמאה
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1 כוס מיץ תפוזים
קורט מלח
קילו קמח פחות כוס
*_ההכנת הבצק_*
לשים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד ורך אם חסר קמח להוסיף בהדרגה עוד קמח
מצננים שעה
ומרדדים בין 2 דפי אפיה
*_מלית חלווה_*
מכינים טחינה מעורבבת עם סילאן לממרח במרקם שמנת
מורחים בנדיבות על העלה ומפזרים מעל מלא חלבה מגוררת ומגלגלים
*_מלית שחיתות קריספית_*
מערבבים כוס סוכר
100 גרם קוקוס
100 גרם שוקולד מגורר
*הכמות מספיקה לשלוש רולדות*
מפזרים בנדיבות על העלה ומגלגלים
*_לטרוף ביצה במעט מים טיפת חומץ וטיפת שמן למרוח על הרולדות ולפזר סוכר חום מעל_*
לפרוס רק סימונים עדינים אלכסוניים *בשום אופן לא עד הסוף כי המלית נמסה ומתפזרת* לאפות בתנור חם על 175 מעלות עד זהוב שזוף
לצנן מעט
ולפרוס עד הסוף בעודן חמים מעט
מלית השוקולד בטעם ממש מיוחד
בהצלחה
קרדיט:
גרציה מוסטקיס עמירה
תגובות
הוסף רשומת תגובה