עלי גפן ממולאים😍/ אביה עיני
מצרכים:
צנצנת עלי גפן
2 בצלים גדולים לצורת עיגולים
2 עגבניות פרוסות דק מעל הבצלים
למילוי:
2 כוסות אורז עגול
2 כפות שמן
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כף מלח
1/2 כפית סומק
לרוטב :
ליטר מים
כפית מלח
מיץ מלימון שלם
1/4 כוס שמן
סיר רחב שטוח
צנצנת עלי גפן משומרים - להניח את העלים בקערה עם מים רותחים ל 10 דקות,לסנן.להפריד את העלים. יוצאת כמות גדולה - 2 שכבות ממולאים.
מניחים פרוסות של בצל שכבה ראשונה
שכבה שניה עגבניות כך שתכוסה התחתית של הבצל
על משטח עבודה מניחים עלה של גפן כשהצד עם העורקים פונה כלפי מעלה והצד המבריק כלפי מטה, - מניחים כף מהמלית או יותר תלוי בגודל העלה ( בחלק השטוח )
- מקפלים משני הצדדים ומגלגלים הדוק
- מניחים בסיר בצפיפות אחד ליד השני וממשיכים עוד שכבה עד שנגמרים העלים
- מערבבים יחד 2 כוסות מים,חצי כוס מיץ לימון טרי סחוט, רבע כוס שמן זית,רבע כוס רוטב רימונים , כפית מלח ויוצקים על העלים
- מניחים עליהם צלחת חסינת חום ומעל את מכסה הסיר . מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים כ- שעה וחצי- שעתיים או עד שהעלים רכים
תגובות
הוסף רשומת תגובה