מפרום חצילים😍

 מפרום חצילים😍/ אביה עיני

4 חצילים


למלית 

750 גרם בשר בקר טחון

ביצה  

2 כפות פנקו או פירורי לחם או קמח מצה

כפית מלח 

כפית אבקת שום

כפית פפריקה

כפית כמון

כפית כורכום

צרור פטרוזיליה וצרור כוסברה- לטחון אותם

מערבבים הכל ומשהים במקרר לחצי שעה או לילה במקרר


חותכים את החצלים לפרוסות 

סנדביץ ממליחים ומשהים לשעה 

מנגבים את הירקות מהמים

ממלאים בבשר טחון

בקערה 1: שמים קמח 2 כוסות או קמח מצה

בקערה 2: 4 ביצים לקשקש עם 2 כפות רסק ומערבלים טוב

מקמחים עם הקמח ואז טובלים בביצה 

ומטגנים


לרוטב

בצל אחד פרוס לפרוסות דקות

עגבניה קצוצה דק

2 שיני שום כתושות

מטגנים יחד את הבצל העגבניות והשום מספר דקות מוסיפים כף כמון וכף פפריקה מתוקה וכפית כורכום

ומטגנים עוד כדקה 

מוסיפים קופסא 250 גרם של רסק עגבניות 

מוסיפים 4 כוסות מים מביאים לרתיחה 

מוסיפים כף וחצי אבקת מרק עוף ו2 כפות סוכר

מסדרים את קציצות המפרום 

מנמיכים את האש ומבשלים כשעה 

לאחר שמורידים מהאש מפזרים מעט כוסברה קצוצה.

בהצלחה❤



תגובות