עוגת שמרים שוקולד אגוזים 😍

 עוגת שמרים שוקולד אגוזים😍

מרכיבים :

לבצק(3 תבניות אינגליש קייק):

1/2 - 3 כוסות קמח לבן

כף גדושה שמרים יבשים

1/3 כוס שמן

1/2 כוס סוכר לבן

2 ביצים

3/4 כוס מים

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

ביצה טרופה להברשה


למלית:

1 קופסה ממרח שוקולד 

חצי כוס אגוזי לוז קצוצים גס


לסירופ:

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס פחות כ-2 כפות מים


אופן ההכנה:

מכינים בצק: 

בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות - עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.

יוצרים מהבצק כדור בידיים מקומחות, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.


כשהבצק תפח מחלקים אותו ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן 

מורחים על מלבן בצק מחצית מכמות ממרח השוקולד בעזרת פלטה או קלף. מפזרים מעל שוקולד קצוץ ואגוזים קצוצים בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה.

חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים את שני החלקים לצורת בורג.

מניחים את העוגה בתבנית ויוצרים עוגה נוספת מהחלק השני של הבצק.

מתפיחים את העוגות במשך כשעה ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.


מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגות מזהיבות ומתייצבות.


מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מניחים מים וסוכר, מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומבשלים במשך 1-2 דקות עד שכל הסוכר מתמוסס. מסירים מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר. כשהעוגות מוכנות מברישים אותן בנדיבות בסירופ, מצננים מעט ומגישים.


קרדיט:

ליאורה



תגובות