עוגת שמרים חלווה פצצה😍

 עוגת שמרים חלווה פצצה😍


מרכיבים :


לבצק(6 תבניות אינגליש קייק):


1 קילו קמח לבן

20 גרם או 2 כפות גדושות שמרים יבשים 

160 גרם או 3/4 כוס שמן או 160 גרם מחמאה (נטו רינה) 

150 גרם או כוס סוכר לבן

4 ביצים

360 מ"ל או כוס וחצי מים

כפית מלח

1 כף תמצית וניל

ביצה טרופה להברשה


למלית:

1 קופסה ממרח שוקולד/ ממרח תמרים/ ממרח חלווה (3 כפות סילאן+3 כפות טחינה+ חצי כפית מלח ולערבב)/ ממרח לוטוס/ ממרח פרג/ קינמון


לסירופ:

1 כוס סוכר לבן

1 כוס מים


אופן ההכנה:

מכינים בצק: 

בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות - עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.

יוצרים מהבצק כדור בידיים  מקומחות ומחלקים את הבצק לשניים וכול כדור בקערה ניפרדת מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו בשני הקערות.

כשהבצק תפח מחלקים אותו ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן (כל קערה של בצק לחלק אותם לשלושה- ובסהכ הכללי צריך לצאת מ6 רולדות) 

מורחים על מלבן בצק מחצית מכמות ממרח השוקולד בעזרת פלטה או קלף. מפזרים מעל שוקולד קצוץ ואגוזים קצוצים בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה.

חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים את שני החלקים לצורת בורג.

מניחים את העוגה בתבנית ויוצרים עוגה נוספת מהחלק השני של הבצק.

מתפיחים את העוגות במשך כשעה ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.

מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגות מזהיבות ומתייצבות.

*מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מניחים מים וסוכר, מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומבשלים במשך 1-2 דקות עד שכל הסוכר מתמוסס. מסירים מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר. כשהעוגותליארישים אותן בנדיבות בסירופ, מצננים מעט ומגישים. 









תגובות