מוסקה פצצה בטעמה😍

 מוסקה מאפה שכבות המורכב חצילים ובשר טחון😍


תבנית משפחתית מלבנית בגודל 30*27

2 חצילים גדולים

1 קילו בשר בקר טחון

1 בצל

3 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

מלח ופלפל

שמן


לרוטב הבשמל:

 100 גרם מרגרינה בטעם חמאה

6 כפות קמח לבן

3 כוסות מים רותחים(כוס חמה) 

4 ביצים

כפית אגוז מוסקט טחון

כף שטוחה מרק עוף


מעל:

לפזר פירורי פנקו מעל הבשמל לפני הכניסה לתנור


אופן ההכנה:

*חציל:

שוטפים את החצילים ופורסים אותם לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.

 ממליחים ומשרים עם המלח לשעה כדי שיגירו נוזלים.

שוטפים ומייבשים במגבת.

מחממים תנור ושמים את הנייר אפיה ומעל פרוסות חציל ומורחים שמן מעל ומדליקים תנור ושמים בתנור 200 מעלות עד להזהבה.


*הבשר:

קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה.

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים יחד עם הבצל תוך שמערבבים ומפוררים את הבשר.

 מוסיפים את הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל וממשיכים לטגן עד שהבשר מוכן.

מכבים את האש, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.

מתחילים להניח את השכבות בתבנית יפה המתאימה גם לאפייה 

במגש מניחים שכבה של חציל על תחתית התבנית לאחר הכנה שהיו בתנור, מעליה מניחים מחצית מכמות הבשר הטחון, מעל הבשר שוב מניחים שכבה של חצילים ומעליהם את יתרת הבשר הטחון.

על הבשר מניחים שכבה אחרונה של חצילים.


*רוטב הבשמל:

במחבת ממיסים את המרגרינה.

לאחר שהיא נמסה לגמרי מוסיפים את הקמח ומערבבים.

הקמח בולע את המרגרינה והופך גושי ופירורי.

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

ממשיכים לבשל יחד עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מתבלים במלח ובקצת אגוז מוסקט.

מכבים את האש.

מוסיפים את הביצים לתערובת וטורפים היטב.

את הרוטב הזה יוצקים על שכבת החצילים האחרונה, ומיישרים את פני השטח.

מפזרים מעל הרוטב בשמל את בפירורי פנקו

עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-45 דקות.

מסירים את נייר הכסף ומזהיבים עוד כמה דקות את השכבה העליונה.

מגישים, ומתעלפים מהטעם









תגובות