עוגת שמרים שוקולד ושטרויזל😍

 עוגת שמרים שוקולד ושטרויזל😍

מרכיבים

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים

1 כף משפר אפיה

3/4 כוס סוכר

3 ביצים

1 כוס שמן

1 סוכר וניל

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות מים פושרים

מלית

3 כפות קקאו

3 כפות שוקולית

3 כפות סוכר

3 כפות אינסטנט שוקולד

1 כפית קינמון

ושמן בהדרגה עד שנהייה מרקם משחתי

לפזר אגוזי מלך קצוצים לאחר שמורחים את המלית

סירופ

1 כוס סוכר(חד פעמי קר)

1 וחצי כוסות מים

1 סוכר וניל

מיץ מחצי לימון

שטויזל

3 כפות קמח

3 כפות סוכר

2 כפות שמן

לערבב לתערובת פירורית


אופן הכנה

בקערת מיקסר נערבב את הקמח עם השמרים והמשפר אפיה, נוסיף את הסוכר והסוכר וניל,נמשיך לערבב ונוסיף את התמצית וניל,הביצים והשמן בסוף נוסיף את המים בהדרגה, ללוש כ-6 דקות עד שנוצר בצק גמיש.


נעביר לקערה להתפחה של חצי שעה -40 דקות.


נחלק את הבצק ל-5 כדורים שווים נכסה במגבת וניתן להם מנוחה של 15 דקות.


מרדדים כל כדור למלבן דק,מורחים את המילוי ומפזרים אגוזי מלך ונגלגל לרולדה.


נחצה את הרולדה לשניים ואז נלפף אותם יחד לבורג.


נעביר לתבנית אינגליש משומנת ונניח להתפחה נוספת של כ-חצי שעה.


נבריש את העוגה בעדינות בביצה טרופה עם כפית מים וכף סוכר ונפורר מעל את השטרויזל שהכנו.


נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות(אפשר ורצוי בטורבו) עד שמזהיב, בערך חצי שעה.


לאחר האפיה נבריש מעל את הסירופ שהכנו.


בהצלחה ובתאבון



תגובות

הוסף רשומת תגובה